• 4 Μαΐου 2024,

Προβληματισμένος ο γιατρός Ξενοφώντας Κροκίδης

 Προβληματισμένος ο γιατρός Ξενοφώντας Κροκίδης

Ο συμπολίτης γιατρός του Νοσοκομείου Καβάλας Ξενοφώντας Κροκίδης φυσικά και είναι προβληματισμένος για την εξέλιξη που παρουσιάζει πανελλαδικά αλλά και τοπικά το πρόβλημα της πανδημίας.

Στην πρωινή είπε ότι τα πράγματα σε πανελλαδικό επίπεδο είναι πάρα πολύ σοβαρά, χαρακτηρίζοντάς τον Οκτώβριο «…μαύρο και φονικό μήνα»! Ο Ξενοφώντας Κροκίδης σημείωσε τα σημαντικά προβλήματα δίπλα στην Καβάλα εννοώντας τα πολλά κρούσματα τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην πόλη των Σερρών.

Το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη 19 και 20 Οκτώβρη είπε ότι σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης στο Νοσοκομείο από ύποπτα περιστατικά. Πολίτες που βρέθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να δώσουν δείγμα και να υποβληθούν σε τεστ.

Στο πλαίσιο της εργασίας του στο Νοσοκομείο Καβάλας το περασμένο Σάββατο θυμήθηκε ότι αντιμετώπισε περισσότερα από 25 εμπύρετα περιστατικά.

Προέβλεψε μάλιστα ότι σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα θα επιδεινωθούν λόγω της γρίπης και της χειμερινής περιόδου. Ο Ξενοφώντας Κροκίδης που παρακολουθεί τις εξελίξεις γενικότερα για την πανδημία πιστεύει ότι το εμβόλιο θα υπάρξει μετά την αλλαγή του έτους.

Δηλαδή το πρώτο διάστημα του 2021. Έχει στο μυαλό του όσα παρακολούθησε και άκουσε σε διαδικτυακή ημερίδα που έγινε την Τρίτη (προχθές). Στη διάρκεια της οποίας γνωστοί Έλληνες επιστήμονες είπαν ξεκάθαρα ότι με τον κορωνοϊο θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε για τους επόμενους 18 με 24 μήνες!

Διαβάστε επίσης