• 25 Απριλίου 2024,

Αισιόδοξος και για τις παραστάσεις του Χειμώνα ο Θοδωρής Γκόνης

 Αισιόδοξος και για τις παραστάσεις του Χειμώνα ο Θοδωρής Γκόνης

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρής Γκόνης σχετικά με την παρουσία του στο 2ο Λύκειο. Για το θέμα δήλωσε: «Ευχαριστώ το σχολείο για την πρόσκληση. Με τους μαθητές μιλήσαμε για πολλά πράγματα όπως για παράδειγμα για τη φυγή από τον τόπο τους λόγω σπουδών. Για μένα η διαδικασία ήταν συγκινητική αφού θυμήθηκα και τους μαθητές μου αλλά κυρίως τους δασκάλους μου. Μιλήσαμε μαζί για μία ώρα, ούτε που καταλάβαμε πότε πέρασε ο χρόνος. Ευχαριστώ για τη συμμετοχή τους».

Σε ερώτηση για το πρόσφατο Φεστιβάλ Φιλίππων ο Θοδωρής Γκόνης τόνισε: «Πραγματοποιήθηκε σε μία δύσκολη συγκυρία όπου ο θεσμός πέρασε απέναντι σχεδόν με όλο του το πρόγραμμα. Πήγαμε πάρα πολύ καλά. Τις δύο εκδηλώσεις που δεν προλάβαμε να πραγματοποιήσουμε το καλοκαίρι θα τις πραγματοποιήσουμε στη διάρκεια του χειμώνα. Θυμάμαι ότι όσο εξελισσόταν τα γεγονότα του Φεστιβάλ Φιλίππων, ειδικά προς το τέλος του προγράμματος, προσέρχονταν ακόμα περισσότερος κόσμος. Είμαστε ευχαριστημένοι για το Φεστιβάλ Φιλίππων φέτος παρά το ότι φοβόμασταν. Το φεστιβάλ απέδειξε ότι έχει μία ιστορία, μία δυναμική και δεν μπορείς εύκολα να το τιθάσευσης».

Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Γκόνης μαζί με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου θα παρουσιάσουν αναλυτικά το πρόγραμμα των χειμερινών εκδηλώσεων. Στις 21 Νοεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα η παράσταση «Γυάλινος Κόσμος», η οποία αρχικά θα πραγματοποιούνταν την άνοιξη φέτος. Σύμφωνα με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και δεδομένου του ότι η Καβάλα είναι πάντα στην πρώτη κατηγορία των μέτρων η αίθουσα «Αντιγόνη Βαλάκου» θα μπορεί να φιλοξενεί έως 125 άτομα. Θα τηρήσουμε όλους τους προβλεπόμενους όρους, είπε στην Πρωινή ο Θοδωρής Γκόνης.

Διαβάστε επίσης