Προβληματισμοί του Στέλιου Χατσούκη για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

 Προβληματισμοί του Στέλιου Χατσούκη για το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο

Ο Στέλιος Χατσούκης που ασχολείται ενεργά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εδώ και πολλά χρόνια με επιστολή του στην Αθλητική  Πρωινή, εκφράσει τις ανησυχίες του για τη λειτουργία που επικρατεί τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά αναφέρει:

Οφείλουμε να περάσουμε από το ποδόσφαιρο των παραγόντων στο ποδόσφαιρο των Εραστών Της Τέχνης Του Ποδοσφαίρου

Αν θέλουμε να σωθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είναι αναγκαιότητα η μετακίνησή για να συνεχίσει να υπάρχει ως αθλητικό- πολιτιστικό γεγονός. Πιστεύω ότι το άθλημα των λαϊκών μαζών, το ποδόσφαιρο που αγαπήθηκε, συγκίνησε, και ίσως συγκινεί ακόμη, αν το επανεξετάσουμε και του ξαναδώσουμε  την σωστή του μορφή και διάσταση.

Θα συνεχίσει, να προσφέρει ακόμη πολλά στον κόσμο του θεάματος της ευγενούς άμιλλας έξω και μακριά από προσωπικές- ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

Διακήρυτταν  ότι υπηρετούσαν το ποδόσφαιρο, ουσιαστικά υπηρετούσαν προσωπικές σκοπιμότητες. Ίσως είναι ο σημαντικότερος λόγος που το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, διοικείται ανάμεσα φίλων και συγγενών.

Οι κύριοι χρηματοδότες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ήταν έμποροι- μικρό επιχειρηματίες-άνθρωποι της αγοράς-και ορισμένοι άνθρωποι που είχαν πολιτικές φιλοδοξίες. Τα τελευταία (50) χρόνια θέλοντας το (Αθηναϊκό) κράτος να καταστρέψει την χώρα, ανέδειξε τον δημόσιο υπάλληλο ως κυρίαρχη μορφή παραγωγής  πλούτου. Ο βιομήχανος – επιχειρηματίας- έμπορος- αγρότης- κτηνοτρόφος κλπ ( σταυρώθηκαν) γιατί παράγουν πλούτο.

Άλλο ένα εκατομμύριο νέους επιστήμονες τους έστειλαν μετανάστες για να χαμηλώσουν ακόμη περισσότερο το βιοτικό- πνευματικό επίπεδο του λαού. Ένα άλλο μεγάλο καρκίνωμα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ήταν ο ανταγωνισμός ορισμένων προέδρων ανάμεσά τους ανεβάζοντας τα λειτουργικά τους έξοδα σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η αυτόματη  αποχώρηση τους από της ομάδες τους , είχε ως συνέπεια σήμερα ιστορικές ομάδες να μην συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Δυστυχώς υπάρχουν ιστορικές ομάδες που δεν έχουν γραφεία, ούτε  μεγάλη αίθουσα να εκθέσουν τρόπαια και ιστορικό φωτογραφικό υλικό. Σήμερα δεν έλκει τους φιλάθλους το ποδόσφαιρο (επαγγελματικό- ερασιτεχνικό) κάποιοι έχουμε ευθύνη.

Στα περισσότερα χωριά δεν υπάρχουν ούτε ηλικιωμένοι. Έρχεται ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στο χωριό που έχει μια ποδοσφαιρική ομάδα, γιατί κάτι θέλει να υπάρχει στο χωριό του. Του πήραν σχολείο- γυμνάσιο-αστυνομία-παπά και ζητάει θέλω τόσα.

Πάμε παρακάτω συν προπονητές-ρουχισμό-πλύσιμο ρουχισμού-άψογες γηπεδικές εγκαταστάσεις-γιατρό- κάρτα υγείας-διαιτησία-δελτία-μετακινήσεις- συν (6) διαφορετικά βιβλία διοίκηση της ομάδας- κάποιοι ζητούν και εργασία γιατί. Γιατί για να κάνετε το ΧΟΜΠΙ σας, θέλετε να κάνετε το χόμπι σας ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ όλα τα παραπάνω.

Έχετε το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι, μην αναζητείτε ΚΟΡΟΙΔΑ.

Υπάρχουν και άλλοι σημαντική  λόγοι που οι νεολαία απέχει απο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Τονίζω όλοι οφείλουμε να περάσουμε  από το ποδόσφαιρο των παραγόντων στο ποδόσφαιρο των Εραστών Της Τέχνης Του Ποδοσφαίρου .

Όμως χρειάζεται κάτι πολύ απλό, ν΄ ανταμώσουμε  διοικητικοί-ποδοσφαιριστές-προπονητές -διαιτητές-Ε.Π.Σ Ελλάδας σ΄ έναν μεγάλο διάλογο πριν είναι πολύ ΑΡΓΑ


 Στυλιανός  Χατσούκης

 Εραστής Της  Τέχνης Του Ποδοσφαίρου

Διαβάστε επίσης