• 22 Μαΐου 2024,

Προβληματισμός στους ιδιοκτήτες Ταξί λόγω ακριβών καυσίμων

 Προβληματισμός στους ιδιοκτήτες Ταξί λόγω ακριβών καυσίμων

Σε απόγνωση όπως είναι φυσικό βρίσκονται όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί.

Όλοι αντιμετωπίζουν τη μεγάλη ακρίβεια των καυσίμων ως ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο. Ταυτόχρονα και τη μείωση της επιβατικής κίνησης.

Μίλησε στην Πρωινή ο κ. Γεράσιμος Τερλάκης, πρόεδρος του Eurotaxi Καβάλας:

«Όντως η κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων έγινε τραγική. Αν η τιμή του πετρελαίου κίνησης φθάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο όπως προβλέπουν ότι θα γίνει αυτήν την εβδομάδα, τότε δεν θα υπάρχει λόγος εργασίας. Ακόμη δεν υπάρχουν συνάδελφοι που εξ αυτού του λόγου έκλεισαν το Ταξί. Εκτιμώ ότι κι αυτό θα συμβεί.

Από τις συζητήσεις που γίνονται στις πιάτσες φαίνεται πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον για εργασία όταν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά στα έξοδα της εργασίας σου. Η πόλη μας ας πω ότι είναι πληγήσα περιοχή. Δεν υπήρχαν τα έσοδα λόγω κορωνοϊού.

Λόγω ακρίβειας και τώρα και λόγω του πολέμου. Ο κόσμος βλέπουμε ότι επηρεάζεται οικονομικά (από τις ανατιμήσεις) και ψυχολογικά. Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά. Ο κόσμος δεν κυκλοφορεί όπως κυκλοφορούσε παλιότερα. Το βράδυ η πόλη είναι έρημη.

Και ειδικά μετά τις 12 κάθε βράδυ δεν έχουμε πολλά Ταξί που δουλεύουν. Είναι 4 μόνο; Ίσως και 2 μόνο! Δεν υπάρχει η ανάλογη κίνηση που υπήρχε παλιότερα. Στήριξη από το κράτος δεν υπάρχει. Μόνο λόγια. Κι από τα λόγια που ακούμε δεν υπάρχει κάτι επίσημο.

Το μόνο που ακούω να συζητούν σε κύκλους της Αθήνας είναι η αύξηση κομίστρου. Με το σκεπτικό να υπάρχει κέρδος στα Ταξί καθώς οι ανατιμήσεις έχουν επηρεάσει το Ταξί. Κάτι τέτοιο θα μας έβρισκε αντίθετους. Η πόλη μας δεν θα μπορούσε να στηρίξει μια αύξηση κομίστρου. Θα προτιμούσαμε να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα.

Δεν είναι μόνο τα καύσιμα. Είναι και τα νοικοκυριά που μαστίζονται από την αύξηση της ΔΕΗ… Όλα συμβάλουν στο να υπάρχει αυτή η εικόνα στην πόλη μας. Βλέπουμε τον κόσμο να επηρεάζεται και με όσα βλέπει στις τηλεοράσεις. Το δράμα των πολιτών στην Ουκρανία… Κάθε κακό ήρθε και βρήκε κάποιο άλλο. Πάνω που είπαμε τελειώνουμε με τον κορωνοϊό, ήρθε ο πόλεμος. Ήρθαν οι αυξήσεις στην ενέργεια…».

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης