Ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης Κρυονερίου

 Ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης Κρυονερίου

Οι συμμετέχοντες στην Λαϊκή Συνέλευση, κάτοικοι της Κοινότητας Κρυονερίου Ν. Καβάλας που πραγματοποιήθηκε ημέρα Τετάρτη 17 του μηνός Απριλίου τρέχοντος έτους στην αίθουσα του Ποντιακού συλλόγου Κρυονερίου με το παρόν εκφράζουμε την απόλυτη και κάθετη αντίθεσή μας στον « κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων»

για τους παρακάτω λόγους:

-ο εν λόγω κανονισμός είναι πλήρης ασαφειών και παραλείψεων

-διακρίνεται σαφώς η απουσία υπηρεσιών νευραλγικών για το όλο ζήτημα όπως Δασαρχείου, Πολεοδομίας κ.λ.π. που θα έπρεπε να συνεργάζονται για την επίτευξη του ζητούμενου στόχου, ήτοι την προστασία δασών, αστικού πρασίνου

-το κράτος μετακυλύει μεγάλο μέρος των ευθυνών του στον πολίτη

-πασιφανές καθίσταται το γεγονός ότι: κεντρική διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν με πληρότητα, επάρκεια και υπευθυνότητα στις δικές τους αρχικά υποχρεώσεις.

-πέραν των προαναφερόμενων, η εφαρμογή του περί ου ο λόγος κανονισμού, επιβαρύνει με δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος τα νοικοκυριά, σε μια περίοδο,  κατά γενική ομολογία, οικονομικής δυσπραγίας.

Για όλα τα ανωτέρω με το ψήφισμά μας

ΖΗΤΑΜΕ

-να αναλάβει άμεσα ο Δήμος Καβάλας πρωτοβουλία, συνεργαζόμενος με τους άλλους δήμους άλλων περιοχών, ώστε να προβούν από κοινού σε εισήγηση στην ΚΕΔΕ κι αυτή με την σειρά της προς την Κυβέρνηση, ασκώντας ταυτόχρονα πίεση, προκειμένου να αδρανοποιηθεί ο κανονισμός άμεσα, κηρύσσοντας ταυτοχρόνως εαυτούς αναρμοδίους ως προς την παραλαβή αιτήσεων των δημοτών, καθόσον τεχνογνωσία, κατάλληλο προσωπικό και υποδομή πυρασφάλειας δεν είναι εφικτό να έχουν, ούτε και μέχρι σήμερα είχαν ως υπηρεσία οι Δήμοι.

-να προσκαλέσουν στο δημοτικό συμβούλιο τους τοπικούς βουλευτές και αφού τους εκθέσουν την κατάσταση, να απαιτήσουν την άσκηση πίεσης μέσω αυτών προς την Κυβέρνηση προκειμένου να αποσυρθούν τα σχετικά νομοθετήματα που μόνο σύγχυση προκαλούν στην κοινωνία και δεν βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία της

ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Την εκπόνηση ενός σύγχρονου και ρεαλιστικού σχεδίου πυροπροστασίας που να ανταποκρίνεται τόσο στις σημερινές αλλά και στις μελλοντικές ανάγκες και πάντα προς όφελος του πολίτη στα πλαίσια πάντα μιας ευνοούμενης κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης