• 19 Μαΐου 2024,

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου για τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου

 Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου για τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου

Με απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής , το οποίο αποδεχόμενο το αίτημα των τριών (3) ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις πορθμειακές γραμμές της Θάσου, αποφασίστηκε η διακοπή των δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής Πρίνου Θάσου-Καβάλας από 1-12-2020 έως τις 4-01-2021.

Με την ανωτέρω απόφαση διακοπής των δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής Πρίνου Θάσου –Καβάλας, δεν είναι δυνατή πλέον η απευθείας ναυτιλιακή σύνδεση της Θάσου με την πόλη της Καβάλας και η μετακίνηση των κατοίκων της Θάσου στην πόλη της Καβάλας, είτε προκειμένου να εξυπηρετηθούν από δημόσιες υπηρεσίες που δεν εδρεύουν στη Θάσο, είτε να μεταβούν σε υγειονομικές μονάδες και ιατρικό προσωπικό που δεν υπάρχει στη Θάσο (αιμοκάθαρση νεφροπαθών κ. α.).

Η εναλλακτική μετακίνηση από την πορθμειακή γραμμή της Θάσου –Κεραμωτής, καθίσταται απαγορευτική για κατοίκους που δεν διέρχονται με δικό τους όχημα, καθώς είτε θα πρέπει να μεταβούν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Χρυσούπολη και από εκεί στην Καβάλα, είτε πρέπει να μισθώσουν ΤΑΞΙ για να μεταβούν στην Καβάλα.

Με την παρούσα απόφαση του Υπουργείου, στις παρούσες συνθήκες της Πανδημίας του Covid-19, δημιουργούνται πολλές μετακινήσεις που θα μπορούσαν να αποφευχθούν αλλά και επιβαρύνονται περαιτέρω οικονομικά οι ήδη επιβαρυμένοι κάτοικοι της Θάσου που έχουν ανάγκη μετακίνησης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης και παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για την ανάκλησή της προς όφελος των κατοίκων της Θάσου.

Θεωρούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει διακοπή των δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής Πρίνου Θάσου –Καβάλας, αλλά αντίθετα θα πρέπει να υπάρξει ένας σταθερός (τουλάχιστον 3) ημερήσιος αριθμός δρομολογίων

Διαβάστε επίσης