• 16 Μαΐου 2024,

Περί συνεργασιών και κορωνοϊού – Σχολιασμός και απολογισμός του 2020 από τον Αντιδήμαρχο Θ. Παπαδόπουλο

 Περί συνεργασιών και κορωνοϊού – Σχολιασμός και απολογισμός του 2020 από τον Αντιδήμαρχο Θ. Παπαδόπουλο

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες ο αντιδήμαρχος Καβάλας, αρμόδιος για τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, κ. Θόδωρος Παπαδόπουλος. Σχολίασε όσα έγιναν και δεν έγιναν το 2020 στις συνεργασίες. Έκανε γενικότερο απολογισμό όσων έγιναν στη Δ.Ε. Φιλίππων, σε σχέση φυσικά με τα ιδιαίτερα δεδομένα του κορωνοϊού.

Η συνέντευξη

Ερ: Το θέμα είναι η συνεργασία που έχει μια ευκαιρία σήμερα (χθες) και η συνεργασία που την περιμέναμε πιο δυνατή το 2020. Κακά τα ψέματα, δεν εμφανίζεται συχνά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή και στο Δήμο Καβάλας; Καταρχήν πρέπει να παραδεχθούμε ότι δεν την θέλουν πολλοί έστω και αν την επικαλούνται.

Απ: Είτε κάποιοι έχουν έναν υπέρμετρο πολιτικό εγωισμό, δεν βάζουν καθόλου νερό στο κρασί τους όπως λέμε στην καθομιλουμένη. Δεν αναφέρομαι σε κανέναν ξεχωριστά. Μιλώ γενικά. Νομίζουν λοιπόν ότι εξυπηρετούν καλύτερα τα πολιτικά τους συμφέροντα.

Εγώ πιστεύω ότι η κοινωνία έχει ωριμάσει τόσο πολύ και το βλέπουμε και σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, ο κόσμος θέλει τις συναινέσεις, θέλει τις αλληλοβοήθειες και τη συνεννόηση. Νομίζω ότι όσοι το καταλάβουν αυτό, τόσο περισσότερα πολιτικά οφέλη θα αποκομίσουν από αυτή τη συνεννόηση και τη συνεργασία. Δεν έχουμε να χωρίσουμε ο καθένας τίποτα με κανέναν.

Υποτίθεται ότι όλοι παλεύουμε για το γενικό καλό. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Όσοι ακολουθήσουν το μοναχικό τους δρόμο, νομίζω ότι στη συνείδηση του Καβαλιώτικου λαού θα αποτύχουν και θα το εισπράξουν στις επόμενες εκλογές.

Θεωρώ ότι πρέπει να το καταλάβουμε, ο κόσμος έχει ωριμάσει, η κοινωνία έχει ωριμάσει και θα κριθούνε πολλοί από το κατά πόσο είχαν καλή και καθαρή βούληση να συνεργαστούν.

Ερ: Η παράταξη σας, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, κάνατε αυτά που έπρεπε υπέρ των συνεργασιών το 2020. Τι λέτε;

Απ: Κάνοντας την αυτοκριτική μου και την αυτοκριτική της διοίκησης την οποία θεωρώ ότι εκφράζω αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι δεν κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Νομίζω ότι έχουμε πολλά περιθώρια ν` ανοίξουμε περισσότερο διαύλους επικοινωνίας.  Θεωρώ ότι έχουμε πολλά να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση, εμείς σαν διοίκηση.

Ερ: Θα έπρεπε να κάνετε περισσότερα προς αυτούς που είναι θετικοί. Αυτούς που θέλουν τη συνεργασία.

Απ: Αν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από εμάς και νομίζω ότι το 2021 πρέπει να γίνουνε, όσοι δεν επιδείξουν μια καλή διάθεση θα εκτεθούν απέναντι στον κόσμο. Θα εκτεθούν απέναντι στον κόσμο και όπως είπα προηγουμένως θα το εισπράξουν αυτό στην επόμενη εκλογική διαδικασία, όσοι έχουν στο νου τους να κατέβουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο σώφρων κόσμος που πλέον εκφράζει την πλειονότητα του Καβαλιώτικου λαού θα τους κρίνει κατά πολύ από αυτή την κίνηση τους.

Θα ξεμπροστιαστούν σε αυτό το οποίο επικαλούνται  αλλά στην πράξη δεν το τηρούν.

Ερ: Πως τα πήγατε στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων το 2020;

Απ: Θεωρώ ότι το πρόσημο είναι θετικό. Όσον αφορά τον τομέα της καθημερινότητας κάναμε άλματα σε σχέση με παλαιότερα. Κάθε τοπικό διαμέρισμα έχει το προσωπικό του, με σκαμπανεβάσματα φυσικά ανάλογα και με τη δυνατότητα που έχει ο Δήμος.

Έχει το προσωπικό του, έχει τα μηχανήματα του και αν δεν έχει κάποιο αυτό θα ολοκληρωθεί σύντομα με μια προμήθεια που θα γίνει. Στα μικρά έργα που αφορούν την καθημερινότητα σίγουρα τα πήγαμε αρκετά καλά ενώ υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Έχουμε δρομολογήσει αρκετά μεγάλα έργα τα οποία δεν καταφέραμε να τα εκτελέσουμε λόγω αυτού του μαμούθ που λέγεται γραφειοκρατία.

Σίγουρα όμως το 2021 θα τα ξεκινήσουμε. Εννοώ κάποιες ασφαλτοστρώσεις και κάποια άλλα  παρόμοια έργα. Ετοιμάζουμε πολλά πράγματα, έχουν δημοπρατηθεί αρκετά. Νομίζω ότι το 2021 θα είναι μια χρονιά στην οποία θα τα δούμε στην πράξη να εκτελούνται.

Ερ: Δεν έχετε βάλει μέσα την παράμετρο του κορωνοϊού, σίγουρα θα ήταν όλα διαφορετικά και στην Δημοτικό Ενότητα Φιλίππων.

Απ: Καταρχήν επηρεάζει τη διάθεση όλων μας. Όλοι ζούμε σε αυτή τη δύσκολη εποχή, επηρεάζει τη ψυχολογία μας και σίγουρα όλα είναι χειρότερα απ` ότι θα έπρεπε να είναι, όσον αφορά το κομμάτι αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι μεγάλο ποσοστό από το προσωπικό πήρε τις ειδικές άδειες που δικαιούταν οπότε μειώθηκε το δυναμικό σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Μας επηρεάζει αρνητικά.  Να το επεκτείνουμε λιγάκι και να πούμε ότι τα έσοδα μειώθηκαν σε πάρα πολλούς τομείς.

Η αγορά έχει υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα και στην Καβάλα  και στα χωριά αλλά και σε αυτούς που ασχολούνται με τον τουρισμό, τα καταλύματα ,  την εστίαση. Όλα αυτά έχουν συνέπειες στην όλη λειτουργία του Δήμου.

Διαβάστε επίσης