Επιχειρήσεις δηλώνουν εποχική λειτουργία κι έτσι γλιτώνουν τα δημοτικά τέλη του Χειμώνα

 Επιχειρήσεις δηλώνουν εποχική λειτουργία κι έτσι γλιτώνουν τα δημοτικά τέλη του Χειμώνα

Με αποφάσεις που λαμβάνουν συχνά αυτό το διάστημα τα δημοτικά συμβούλια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, σειρά ενεργών επιχειρήσεων ζητούν και χαρακτηρίζονται εποχιακές. Κατόπιν τούτου γλιτώνουν από την επιβολή των δημοτικών τελών κατά τη Χειμερινή περίοδο και όχι μόνο.

Τουλάχιστον μία τέτοια απόφαση έλαβε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ενώ ίδια ακριβώς απόφαση έλαβε επίσης αρχές Δεκέμβρη και το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου. Η διαδικασία είναι απολύτως νόμιμη.

Αφορά μικρά ή μεσαία ξενοδοχεία που δεν λειτουργούν τον Χειμώνα αλλά και τουριστικές επιχειρήσεις που κι αυτές επικεντρώνουν τη λειτουργία τους στο Καλοκαίρι. Όλοι ζητούν οι επιχειρήσεις να χαρακτηριστούν εποχιακές.

Δηλώνουν το ακριβές διάστημα λειτουργίας τους κι έτσι για τους μήνες που δεν λειτουργούν δεν επιβαρύνονται από τα δημοτικά τέλη. Στην Καβάλα την αρχή έκανε μικρό ξενοδοχείο στην περιοχή του Παληού. Έπεται συνέχεια. Λέγεται ότι σε εκκρεμότητα είναι αρκετά ίδια αιτήματα.

Πρόκειται για μια «αμυντική» κίνηση των επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα προκειμένου να γλιτώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα ή να τα μειώσουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Δηλώνοντας ότι δεν λειτουργούν αυτές οι επιχειρήσεις, αναλαμβάνουν την υποχρέωση να περιορίσουν τη λειτουργία τους σε συγκεκριμένο διάστημα κάθε έτους.

Το οποίο και εξ αρχής δηλώνουν ποιο ακριβώς θα είναι. Κατά συνέπεια δεν μπορούν να λειτουργήσουν εκτάκτως και για μία εκδήλωση (ή και περισσότερες) αν αυτές είναι στη διάρκεια του Χειμώνα. Υποτίθεται ότι οι επιχειρηματίες έχουν σταθμίσει όλους τους παράγοντες, τα υπέρ και τα κατά, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τους συμφέρει η εποχιακή λειτουργία και μάλιστα μόνο αυτή του Καλοκαιριού.

Αρχές Δεκέμβρη το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου αποδέχθηκε αίτημα μικρού ξενοδοχείου με έδρα στη Δ.Ε. Πιερέων που δήλωσε εποχιακή λειτουργία. Έως ώρα όλες οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνονται σχετικά γρήγορα και εύκολα. Είναι ομόφωνες κι οι επιχειρήσεις γλιτώνουν άμεσα τα δημοτικά τέλη της χειμερινής περιόδου που διανύουμε.

Διαβάστε επίσης