Πτήσεις όλο το χρόνο από και προς Γερμανία στόχος της Fraport για το αεροδρόμιο

 Πτήσεις όλο το χρόνο από και προς Γερμανία στόχος της Fraport για το αεροδρόμιο

Κατά τη χθεσινή επίσκεψη του στην Καβάλα, δεύτερη στη σειρά αφού η πρώτη έγινε τον περασμένο Απρίλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece κ. Alexander Zinell επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι σε έναν μήνα η εταιρία αναλαμβάνει τη διοίκηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Μεταξύ των οποίων και της Καβάλας. «Είμαστε έτοιμοι» ήταν των κεντρικό μήνυμα των δηλώσεων του. Στην Αθήνα αναφέρεται ήδη η ημερομηνία της 15ης Μάρτη, με την ελπίδα ότι αυτή θα τηρηθεί.

Στην επίσκεψη του στο γραφείο του Θ. Μαρκόπουλου ο κ. Zinell ήταν σύντομος στις δηλώσεις του και αρκετά αόριστος. Συνοδεύονταν από τον αερολιμενάρχη που η εταιρία επέλεξε για την Καβάλα κ. Νίκο Δασκάλου.

Η είδηση της χθεσινής συνάντησης είναι- σύμφωνα με πληροφορίες- η προσπάθεια που θα κάνει η εταιρία να αυξήσει την επιβατική κίνηση τους μη Καλοκαιρινούς μήνες. Σκοπεύει λοιπόν να εξασφαλίσει μόνιμη σύνδεση με τη Γερμανία με τουλάχιστον μία πτήση την εβδομάδα την περίοδο εκτός τουριστικής σεζόν. Η εταιρία ανακοίνωσε χθες ανακαίνιση των εγκαταστάσεων, αναδιαμόρφωση των χώρων και εγκατάσταση των πλέον σύγχρονων μηχανημάτων ασφαλείας.

Aναλαμβάνουν το αεροδρόμιο στα τέλη Μαρτίου

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο, είχε χθες το απόγευμα στο γραφείο του 2ου ορόφου, στο Διοικητήριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Fraport Greece, Alexander Zinell, Αυστριακός στην καταγωγή. Επισκέφθηκε στην Καβάλα, το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη 2η φορά, καθώς παρόμοια επίσκεψη πραγματοποίησε τον περασμένο Απρίλιο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Μιχάλης Αμοιρίδης, ο νέος αερολιμενάρχης που επελέγη από τη Fraport, Νίκος Δασκάλου και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της εταιρίας Fraport Greece.

Η είδηση  από τη χθεσινή συνάντηση και τα όσα ειπώθηκαν μπροστά στους δημοσιογράφους, αφορά την ανάληψη λειτουργίας του αεροδρομίου Μέγας Αλέξανδρος στη Χρυσούπολη και των υπόλοιπων 13 περιφερειακών αεροδρομίων από τη Fraport, στα μέσα Μαρτίου. Έχει ήδη αναφερθεί στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης, ότι αυτό θα γίνει ειδικότερα από τις 15 Μαρτίου, μετά από δύο αναβολές, αφού η Fraport επρόκειτο ν΄ αναλάβει τα αεροδρόμια το Νοέμβριο του 2016 και την 1η Φεβρουαρίου ειδικότερα του 2017.

Ο κ. Μαρκόπουλος μίλησε γενικά και ευχήθηκε στην εταιρία καλή επιτυχία. Ο κ. Zinell, μίλησε εξίσου γενικά κι αόριστα, δεν απάντησε καν στην ερώτηση για το αν αυξάνονται οι θέσεις εργασίας στο αεροδρόμιο της Καβάλας. Υποσχέθηκε περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου, επιχειρηματικές ευκαιρίες και αύξηση των πτήσεων.

Ο κ. Zinell, είπε τα εξής: «Κύριε Περιφερειάρχα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πολύ ζεστή υποδοχή σήμερα, εδώ στην Καβάλα. Χαίρομαι που βρίσκομαι πάλι στην πάρα πολύ όμορφη πόλη σας και θα χαρώ να συζητήσω μαζί σας για  τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε ν΄ αναπτύξουμε και να δημιουργήσουμε συνέργειες για το αεροδρόμιο.

Προκειμένου να αυξήσουμε την επιβατική κίνηση, επιχειρηματικές ευκαιρίες, όχι μόνο για την περιοχή όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο, αλλά για την περιοχή γενικότερα.

Έχουμε συγκεκριμένες προοπτικές και πεποίθηση για τις αναπτυξιακές προοπτικές του αεροδρομίου και γι΄ αυτό το λόγο επενδύουμε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ και για τα 14 αεροδρόμια καθώς επίσης περίπου 300.000.000 ευρώ για επενδύσεις την επόμενη 4ετία.

Ήμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι για ν΄ αναλάβουμε την λειτουργία των αεροδρομίων. Έχει στελεχωθεί το αεροδρόμιο της Καβάλας. Σήμερα είναι εδώ μαζί μας και ο καινούριος διευθυντής του αεροδρομίου και στα μέσα Μαρτίου θα ξεκινήσουμε. Όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ προκειμένου να δημιουργήσουμε συνέργειες και συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση, με όλους τους τοπικούς φορείς γιατί με αυτό τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τους επιθυμητούς μας στόχους.

-ΕΡ: Για τις θέσεις εργασίες, αυξάνονται αυτές; Θα είναι περισσότερες επί εποχής Fraport στο αεροδρόμιο της Καβάλας;

ΑΠ: «Ήδη έχουμε στελεχώσει σε πάρα μεγάλο βαθμό τις θέσεις στο αεροδρόμιο. Θα υπάρχουνε και  κάποιες ακόμα προσλήψεις στο αμέσως επόμενο διάστημα. Παράλληλα προχωράμε και με το κομμάτι της Πυροσβεστικής, το οποίο κι αυτό θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, όπως επίσης θα υπάρχουνε πολλές εμπορικές προοπτικές κι ευκαιρίες. Σας ευχαριστούμε πολύ».

 

Διαβάστε επίσης