Βαρύ κλίμα στη γενική συνέλευση των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΚ

 Βαρύ κλίμα στη γενική συνέλευση των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΚ

Γενική συνέλευση με κοπή βασιλόπιτας χθες το απόγευμα για τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Καβάλας. Συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΥΚ κι εκεί άκουσαν τα ευχάριστα νέα των δικαστικών αποφάσεων που περιορίζουν τις μνημονιακές περικοπές των μισθών τους. Η ενημέρωση έγινε από δικηγόρο της Κοζάνης που πέτυχε απόφαση Αρείου Πάγου, την οποία ήδη ακολουθεί και το σωματείο της Καβάλας.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τις ποινές που επιβάλει στο προσωπικό ο πρόεδρος της επιχείρησης. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου του σωματείου Κώστα Χανδρουλίδη: « Είναι γνωστά τα προβλήματα που έχουμε με τις ανεξέλεγκτες τιμωρίες των εργαζομένων. Είναι σοβαρό το θέμα. Ζητάμε τη στήριξη της Ομοσπονδίας, θέλουμε να ξέρει τι συμβαίνει. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Οι τιμωρίες συνεχίζονται. Πριν πέντε μέρες τιμωρήθηκε συνάδελφος με στέρηση μισθού 10 ημερών. Σχεδόν ο μισός μισθός του. Κλήθηκε σε απολογία πριν 7 μήνες! Προσφύγαμε για αυτόν τον λόγο στο ΣΕΠΕ. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να υπάρχουν τιμωρίες στα συρτάρια και να βγαίνουν κατά το δοκούν. Το θέμα απασχολεί όλους τους συναδέλφους».

Για το ίδιο θέμα ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Τριαντάφυλλος Σαλματονίδης αμφισβήτησε το σωστό της διαδικασίας, της επιβολής ποινών κατευθείαν από τον πρόεδρο. Είπε επίσης ότι όταν κάποιος απολογείται προ 7 μηνών είναι παράνομο (υπάρχει θέμα παραγραφής τόνισε) να του επιβάλλεται ποινή με τόση καθυστέρηση. Παρατήρησε ότι στη ΔΕΥΑ Καβάλας δεν υπάρχει η προβλεπόμενη από τον κανονισμό πειθαρχική επιτροπή. «Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του σωματείου θα κανονίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας» κατέληξε.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ετοιμάζει γεύμα για τους εργαζόμενους προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να τους ανταμείψει για τη δουλειά που έκαναν τις μέρες της κακοκαιρίες. Στη ΔΕΥΑΚ λέγεται ότι για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των εργαζόμενων (φοβούμενος ότι πολλοί δεν θα ανταποκρίνονταν) επεδίωξε να δηλωθεί γραπτώς και με υπογραφή η προσέλευση τους. Αυτό φαίνεται να είχε κατά νου ο Κώστας Χανδρουλίδης που χθες είπε «…ο κόσμος ανταποκρίθηκε (κι ήρθε στη γενική συνέλευση) χωρίς να υπογράψουμε παρουσίες φυσικά».

Η συνέλευση και η κοπή της βασιλόπιτας έγιναν χωρίς επισήμους, χωρίς εκπρόσωπο του Δήμου Καβάλας και της διοίκησης της επιχείρησης.

Διαβάστε επίσης