• 18 Μαΐου 2024,

Πυρκαγιά στον Σκουπιδότοπο του Δήμου Καβάλας

 Πυρκαγιά στον Σκουπιδότοπο του Δήμου Καβάλας

Το πρωί του Σαββάτου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας ενημερώθηκε για εκδήλωση πυρκαγιάς στον σκουπιδότοπο του Δήμου Καβάλας. Τελικά η πυρκαγιά ήταν πολύ μικρή, αντιμετωπίστηκε με τα μέσα του Δήμου Καβάλας. Η Πυροσβεστική παρακολούθησε την εξέλιξη του περιστατικού χωρίς να επέμβει καθόλου.

Κατά συνέπεια το σοβαρότερο συμβάν της αρμοδιότητας της ,το Σαββατοκύριακο, ήταν αυτό νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας της οδού Φιλίππου εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Ξεκίνησε από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος σε κουζίνα. Νεαρή γυναίκα που ήταν μόνη της την ώρα του περιστατικού στο διαμέρισμα τρόμαξε. Δεν κατάφερε να το αντιμετωπίσει έγκαιρα. Υπήρξε κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς αλλά η Πυροσβεστική έφθασε γρήγορα στο σημείο. Δύο άνδρες της έσβησαν την φωτιά, χρησιμοποιώντας (όπως λέγεται) πυροσβεστήρες. Η νεαρή γυναίκα εισέπνευσε αρκετό καπνό, προληπτικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και νοσηλεύτηκε στη μονάδα βραχείας νοσηλείας. Οι ζημιές στον χώρο της κουζίνας του διαμερίσματος περιγράφονται ως οι συνηθισμένες σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Καλό είναι σε κάθε σπίτι να υπάρχει ένας μικρός πυροσβεστήρας» λένε για τέτοιες περιπτώσεις οι πυροσβέστες. Υπενθυμίζουν ότι εφόσον η νοικοκυρά ξεχάσει στη κουζίνα φαγητό, πρέπει αμέσως να μεταφέρει το σκεύος στο μπαλκόνι. Αν πρόκειται για λάδι (π.χ. για να τηγανιστούν πατάτες) τότε δεν πρέπει η νοικοκυρά να ρίξει νερό.

Διαβάστε επίσης