Dark Mode Light Mode

“Ας δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στο debate”

Κείμενο του Μάρκου Ζήσου


Δημόσια συζήτηση ή debate, υποψηφίων δημάρχων δεν έχει σημασία πως θέλει ο καθένας να το ονομάσει. Σίγουρα πάντως δεν είναι τηλεπαιχνίδι γνώσεων, ούτε δημόσιες προφορικές εξετάσεις πάνω σε ένα συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο.

Επομένως η κριτική για το ποιος υποψήφιος επικράτησε των αντιπάλων του στο debate είναι κάτι που υπόκειται σε αντικειμενικά κριτήρια αλλά και στα υποκειμενικά κριτήρια των θεατών της εκπομπής. Ειδικά για εμάς που ανήκουμε στις παρατάξεις που έλαβαν μέρος στο debate μέσω των υποψηφίων δημάρχων, η κρίση μας για το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι προφανώς εκ των προτέρων μεροληπτική για αυτό και θα ήταν άκομψο και υπερβολικό να «αυτό-βαφτίσουμε» νικητή τον δικό μας υποψήφιο.

Προφανώς χαιρόμαστε για την εξαιρετική παρουσία του επικεφαλής μας και αυτό το επικοινωνούμε με όλους, αλλά προτιμάμε να σεβόμαστε την διαδικασία και να μην υποτιμάμε δημόσια την παρουσία των συνυποψήφιων μας, εκφέροντας την προσωπική μας άποψη περί συγκεκριμένου νικητή της χθεσινής βραδιάς ως δήθεν αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα.

Αυτό θα αποτελούσε μια παρελκυστική πρακτική με αποκλειστικό σκοπό να παρασυρθεί η κοινή γνώμη σε διαφορετική άποψη από αυτή που σχημάτισε. Για αυτό όσο και αν κάποιοι συνδυασμοί προσπαθούν να αυτο-ανακηρυχθούν ως νικητές, ο κόσμος μπορεί και δικαιούται να έχει εντελώς διαφορετική άποψη από την δική τους.

Επομένως σήμερα ας δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες υποψήφιους δημάρχους , τους δημοσιογράφους και τους συνεργάτες τους γιατί ήταν πραγματικά μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί προετοιμασία και κόπο.

Το πραγματικό αποτέλεσμα για τον νικητή του debate των υποψηφίων δημάρχων για της δημοτικές εκλογές του 2023 στην Καβάλα ας το κρίνει ο κόσμος ελεύθερα με τα δικά του κριτήρια. Κατά την δίκη μου άποψη η χθεσινή τηλεοπτική παρουσία του Θόδωρος Μουριάδης επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την συγκροτημένη και σοβαρή προσωπικότητα του και το όραμα του για μια σύγχρονη Καβάλα και έκανε σαφές ότι έχει το πρόγραμμα ,τις ικανότητες και τις δυνάμεις να κάνει αυτό το όραμα πραγματικότητα.

Ο Μάρκος Ζήσου είναι δικηγόρος Καβάλας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το Θόδωρο Μουριάδη

Προηγούμενο άρθρο

Δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας Γιάννη Εριφυλλίδη από τον Νίκο Κούτρα

Επόμενο άρθρο

Χρήστος Ποτόλιας: Με εισιτήριο η μεταφορά μαθητών