• 7 Μαΐου 2024,

“Είμαστε σε μια φάση μεγάλης έξαρσης. Είμαστε στο προηγούμενο κύμα ακόμα που ανεβοκατεβαίνει. Είμαστε αυτή τη στιγμή σε μια πραγματικά επικίνδυνη φάση, η οποία πρέπει να ελεγχθεί, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις.” Kαθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

 “Είμαστε σε μια φάση μεγάλης έξαρσης. Είμαστε στο προηγούμενο κύμα ακόμα που ανεβοκατεβαίνει. Είμαστε αυτή τη στιγμή σε μια πραγματικά επικίνδυνη φάση, η οποία πρέπει να ελεγχθεί, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις.”  Kαθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Σε μία περίοδο που τα κρούσματα σε όλη την χώρα και στην Π.Ε. Καβάλας αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς σε μία περίοδο που ο καθένας από εμάς έχει και ένα σενάριο για τους λόγους για τους οποίους προκλήθηκε αυτή η έξαρση, σε μία περίοδο που σχετικοί και άσχετοι βγαίνουν και λένε διάφορα ,σε μία περίοδο που το FB έχει πάρει φωτιά από αναρτήσεις και σχόλια που ψάχνουν να βρούνε τους ενόχους και όταν τους βρούνε τους καταδικάζουν κιόλας θα πρέπει να εστιάζουμε στις δηλώσεις σοβαρών ανθρώπων που γνωρίζουν κάτι περισσότερο από εμάς τους άσχετους αλλά ξερόλες.

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ.Γώγος βγήκε σε μία εκπομπή και είπε τα πράγματα όπως έχουν.

Είπε ο άνθρωπος ότι είμαστε σε μία φάση μεγάλης έξαρσης ,  ότι είμαστε ακόμα στο πρώτο κύμα που απλά ανεβοκατεβαίνει και τόνισε ότι η κατάσταση μπορεί να ελεγχθεί.

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα και μην φτιάχνετε με το μυαλό σας άλλα σενάρια που θυμίζουν σενάρια επιστημονική φαντασίας.

Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά μπορεί να ελεγχθεί και είναι στο χέρι μας να γίνει αυτό.

Αν κάνει ο καθένας από εμάς αυτό που πρέπει σε δέκα ημέρες θα μιλάμε σε ένα διαφορετικό περιβάλλον σαφώς καλύτερο από το σημερινό.

Να μαζευτούμε όλοι για να μαζευτούν και τα κρούσματα.

Η καλή είδηση είναι ότι οι θερμοκρασίες της εβδομάδας θα είναι πολύ νορμάλ αν και είμαστε στο πρώτο δεκαήμερο Αυγουστού που παραδοσιακά ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο.

Φέτος είμαστε στο πορτοκαλί και εκεί ευχομαστε να μείνουμε.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης