• 20 Απριλίου 2024,

“Λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές” , κείμενο του Φώτη Λάζου

 “Λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές” , κείμενο του Φώτη Λάζου

Αγαπητοί αναγνώστες,

Απομένουν λίγες μόνο ώρες πριν από τις εκλογές στις 26 Μαϊου, όπου καλούμαστε να ψηφίσουμε για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι εκλογές αυτές αποτελούν μια ιστορική πρόκληση, γιατί θα είναι η πρώτη φορά που θα ψηφίσουμε με τη μέθοδο της απλής αναλογικής. Κι αυτό  εξαρχής είναι θετικό, γιατί προσφέρει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας, που μέχρι σήμερα δεν εκπροσωπούνταν τόσο στα Δημοτικά όσο και στα Περιφερειακά Συμβούλια, να εκφραστούν και να ενεργοποιηθούν.

Επιπλέον, με την απλή αναλογική, υποχρεούνται όλες οι παρατάξεις σε συνεργασίες και ευρύτερες συγκλίσεις, γιατί δεν υπάρχει πλέον  η πλειοψηφούσα δημοτική αρχή, η οποία θα μπορεί να αποφασίζει ό,τι θέλει, χωρίς αυτό να υπηρετεί, αρκετές φορές, το συλλογικό συμφέρον. Πρόκειται για  μια γνήσια έκφραση των τοπικών συσχετισμών, θέτοντας όλους μας μπροστά στις ευθύνες μας, ώστε να συνεργαστούμε για το καλό της πόλης και της Περιφέρειας.

Τώρα, ανεξάρτητα από την παράταξη που θα ψηφίσει ο καθένας μας, θα πρέπει στα επόμενα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια να εκλεγούν οι ικανότεροι, οι ενεργοί  πολίτες, που θα παρεμβαίνουν και  θα διεκδικούν.

Ας αναλογιστούμε, όλες και όλοι, τη δύναμη που μας δίνει η ψήφος μας κι ας θυμηθούμε τι έκαναν,  όσους στείλαμε στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια  τα προηγούμενα χρόνια. Να σκεφτούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα η Καβάλα και η Περιφέρεια. Ποια είναι η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης, όταν φτάνει στο λιμάνι της πόλης μας. Σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι δρόμοι, με πόση άνεση  και ασφάλεια κυκλοφορεί ο πεζός σ΄αυτούς και σε ποιο πάρκο πρασίνου παίζει το παιδί μας.

Γιατί αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η Περιφέρεια Ανατολικής & Μακεδονίας Θράκης:

  • Καταγράφει χαμηλούς δείκτες ανάπτυξης.
  • Εμφανίζεται ως μια από τις φτωχότερες της Ευρώπης.
  • Εγκαταλείπεται από τους νέους για αναζήτηση εργασίας.
  • Καταγράφει τους χαμηλότερους δείκτες αξιοποίησης και απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Χρειάζεται, λοιπόν, να αλλάξουν πράγματα και νοοτροπίες, για να προχωρήσουμε μπροστά και να πάρει η Περιφέρειά μας τη θέση που της αξίζει.

Θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν κρίση και στις εκλογές της Κυριακής, θα καθορίσουν με την ψήφο τους  το μέλλον αυτού του τόπου, αλλά και το μέλλον των παιδιών τους.

 

Λάζος Φώτης

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

Διαβάστε επίσης