• 6 Μαΐου 2024,

Ραντεβού στα χωράφια του Ζυγού

 Ραντεβού στα χωράφια του Ζυγού

Από τις 10 χθες το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σε χωράφι κοντά στο Ζυγό διαδραματίστηκαν διάφορα γεγονότα που τελικά σταμάτησαν το έργο του αγωγού ΤΑΡ. Ο χρόνος θα δείξει αν η διακοπή των εργασιών είναι οριστική ή προσωρινή. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι το έργο θα συνεχιστεί, είναι σίγουρη για αυτό. Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού από το οποίο θα περάσει ο αγωγός δεν συναινεί. Υπήρξε κατάθεση μήνυσης από την πλευρά του αφού η κοινοπραξία μπήκε στην έκταση ιδιοκτησίας του χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη του.

Στο σημείο βρέθηκαν εκπρόσωποι των κατοίκων, του συλλόγου αγροτών αλλά και αστυνομικοί. Ενημερώθηκε η Δήμαρχος, οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και οι νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων. Είναι πιθανό στο θέμα να υπάρξει εξέλιξη σήμερα.

Συνάντηση κι επικείμενη σύσκεψη για τον αγωγό ΤΑΡ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης των μελών της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων με τους νομικούς συμβούλους των φορέων που έχουν αναλάβει τις προσφυγές κατά του αγωγού ΤΑΡ. Τέσσερις προσφυγές εκκρεμούν στο ΣτΕ εδώ και δύο χρόνια εκ των οποίων οι δύο προσφυγές προέρχονται από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Η πρώτη έχει κατατεθεί από τον αγροτικό σύλλογο και η δεύτερη από το δήμο Καβάλας.

Για την εποικοδομητική συζήτηση με τους δικηγόρους Έλλη Παστραφίδου, Σταύρο Γκαϊτατζή και Θόδωρο Λυμπεράκη μας μίλησε εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής κατοίκων ο Παναγιώτης Αρσονιάδης. Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για τις πρέπουσες νομικές ενέργειες τους σε ενδεχόμενη νέα εισβολή της κατασκευάστριας εταιρείας του αγωγού στις εκτάσεις τους και χωρίς να έχει εξασφαλίσει ανάλογη δικαιοδοσία. Η προσφυγή στο ΣτΕ ύστερα από αρκετές αναβολές θα συζητηθεί στις 2/11. Εάν λοιπόν η κοινοπραξία εισβάλει μη μόνιμα στις εκτάσεις των αγροτών εκείνοι ως θιγόμενοι δικαιούνται να καταθέσουν άμεσα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να ζητηθεί προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης του έργου. Οι νομικοί θα εξετάσουν και την περίπτωση ομαδικής προσφυγής διότι έτσι θα μειωθεί το κόστος των μεμονωμένων νομικών ενεργειών.

Ο κ. Αρσονιάδης ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο Ανέστη Τσουρουκίδη ότι την Πέμπτη επρόκειτο να αποσταλούν οι προσκλήσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να μετέχουν την ερχόμενη εβδομάδα σε σχετική σύσκεψη στο δημαρχείο.

Διαβάστε επίσης