• 26 Απριλίου 2024,

Ραντεβού το βράδυ στο Φρούριο για «Τ’ αηδόνια της ανατολής»

 Ραντεβού το βράδυ στο Φρούριο για «Τ’ αηδόνια της ανατολής»

Σήμερα στις 9 το βράδυ στο Φρούριο επανέρχονται τα πολιτιστικά μουσικοχορευτικά γεγονότα από πλευράς του Λυκείου των Ελληνίδων Καβάλας.

Πραγματοποιείται μουσικοχορευτική παράσταση, η πρώτη μετά από τη διακοπή δραστηριοτήτων του Λυκείου των Ελληνίδων λόγω της πανδημίας. Ο τίτλος του γεγονότος είναι «Τα’ Αηδόνια της Ανατολής». Επιμέλεια και παρουσίαση από τον γνωστό εθνομουσικολόγο και παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής Λάμπρο Λιάβα.

Εκτός από το χορευτικό του Λυκείου των Ελληνίδων συμμετέχουν δύο μουσικά σχήματα: «Ροδόπη» και «Κιορ Τοπάλ». Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας είναι δίπλα χαρούμενο. Από την μία επανέρχεται σε πολιτιστικές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, από την άλλη φιλοξενεί στην Καβάλα τον γνωστό εθνομουσικολόγο και καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λάμπρο Λιάβα.

Χθες μάλιστα δόθηκε συνέντευξη τύπου στο κτίριο του Λυκείου των Ελληνίδων Καβάλας.

Η Πρόεδρος Μαρίνα Φιλιππίδου είπε:

«Είμαστε συγκινημένοι που επανερχόμαστε στις εκδηλώσεις. Πρόκειται για μια εκδήλωση με χορούς και τραγούδια κυρίως από την Ανατολή. Εκδήλωση υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού. Θα ληφθούν όλα τα μέτρα πρόληψης κορωνοϊού. Ευχαριστούμε τον κ. Λιάβα που ήρθε στην Καβάλα για την εκδήλωση. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετέχουν. Υπενθυμίζω ότι για το εισιτήριο στην εκδήλωση πρέπει να υπάρξει διαδικασία ηλεκτρικής έκδοσης του από το viva.gr».

Ο Λάμπρος Λιάβας είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι χαρά και τιμή που βρίσκομαι στην Καβάλα. Ευχαριστώ το Λύκειο των Ελληνίδων και την ομάδα χορευτών του για τη συνεργασία. Την οποία δέχτηκα με μεγάλη χαρά. Θα είναι μία εμβληματική συναυλία στην οποία ξανά συναντιόμαστε μετά από δύο χρόνια. Για αυτήν συμπράττουν εξαιρετικές ομάδες. Τιμούμε τη μνήμη και την ταυτότητα που έρχεται από την Ανατολή. Η Καβάλα ως πόλη άλλωστε ήταν πάντα μία γέφυρα με την ανατολή».

Διαβάστε επίσης