• 16 Απριλίου 2024,

Οι διοικητικές υπηρεσίες της «Αλληλεγγύης» σε νέο χώρο (φωτογραφίες)

 Οι διοικητικές υπηρεσίες της «Αλληλεγγύης» σε νέο χώρο (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης τελετή αγιασμού στο νέο χώρο που στεγάζει τις διοικητικές υπηρεσίες της δημοτικής κοινωνικής «Αλληλεγγύης» του Δήμου Καβάλας.

Αυτές βρίσκονται εδώ και αρκετές εβδομάδες στον πρώτο όροφο του κτιρίου που φιλοξενεί το ΚΑΠΗ των Ποταμουδίων.

Εκεί όπου στο παρελθόν και για πολλά χρόνια λειτουργούσε το ΠΕΚ Καβάλας. Αυτό μεταφέρθηκε ή καταργήθηκε κι έτσι η «Αλληλεγγύη» εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία. Ο χώρος έτσι κι αλλιώς ανήκει στο Δήμο Καβάλας.

Εσωτερικά οι χώροι είναι άνετοι, έτυχαν ιδιαίτερης φροντίδας. Είναι με λίγα λόγια κατάλληλοι χώροι για μια μεγάλη υπηρεσία που εξυπηρετεί τα ΚΑΠΗ, τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πριν τον αγιασμό που τέλεσαν ιερείς της Ι. Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, έγιναν δηλώσεις:

Φ. Ξουλόγης (πρόεδρος): «Αφού ολοκληρώσαμε όλες τις εργασίες, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, ήρθε η ώρα των εγκαινίων και του αγιασμού. Το θέλαμε και οι εργαζόμενοι και εγώ να γίνει ο αγιασμός και η σημερινή εκδήλωση».

Α. Παυλίδου (αναπληρώτρια διευθύντρια υπηρεσίας): «Στο χώρο που χρησιμοποιούμε το προηγούμενο διάστημα λειτουργούσε το ΠΕΚ, περιφερειακό κέντρο επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς. Αυτό αποχώρησε. Με προσπάθεια και του κ. Ξουλόγη ήρθαν στο χώρο οι διοικητικές υπηρεσίες του νομικού προσώπου. Φιλοξενούνται εδώ όλες οι υπηρεσίες. Σε χώρους άνετους και όμορφα διαμορφωμένους. Υπήρξε και το δικό μας μεράκι, η εθελοντική μας εργασία. Βοήθησαν επίσης η ομάδα Art Attack, η κ. Γκουλούση, η κ. Παπά Φωτεινή (με δικές τους δημιουργίες στόλισαν και τους κοινόχρηστους χώρους). Νομίζω φτιάξαμε έναν αξιοζήλευτο εργασιακό χώρο. Όλα τα έργα και οι παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν. Εδώ εργάζονται περίπου 14 υπάλληλοι αλλά έρχονται συνέχεια και άλλοι εργαζόμενοι του νομικού προσώπου. Τα ΚΑΠΗ σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ΚΥΑ είναι σε λειτουργία αλλά όχι για κοινωνικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς. Οι ηλικιωμένοι έρχονται στα ΚΑΠΗ μόνο αν θέλουν να γράψουν συνταγές, αν θέλουν μια συμβουλή κτλ. Κάτι που άλλωστε δεν σταμάτησε να γίνεται καθόλου όλο αυτό το διάστημα».

Θόδωρος Μουριάδης (δήμαρχος): «Σήμερα κάνουμε τα εγκαίνια του χώρου. Αν δείτε μέσα τους χώρους, θα δείτε το προσωπικό μεράκι των εργαζόμενων. Αυτό δείχνει την αγάπη του προσωπικού για αυτό που κάνει. Θέλω να τους ευχηθώ καλή δύναμη, να τους ευχαριστήσω για όσα έκαναν. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν την ίδια προσπάθεια. Με την ευκαιρία να ευχηθώ περαστικά στην κ. Φρατζεσκάκη. Θα θέλαμε να είναι σήμερα εδώ. Εύχομαι να είναι γρήγορα κοντά μας».

Ευαγγελία Δρακονάκη (δημοτική σύμβουλος): «Είμαι χαρούμενη που οι υπηρεσίες μεταφέρθηκαν σε έναν μεγαλύτερο χώρο. Έπρεπε να γίνει αυτό. Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί όλο το κτίριο του ΚΑΠΗ στο Βύρωνα στους ηλικιωμένους, όπως άλλωστε ήθελε ο δωρητής Βασίλης Σαμέρκας. Εύχομαι με υγεία οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν την πολύτιμη προσπάθεια που κάνουν».

Τάνια Ελευθεριάδου (βουλευτής): «Συγχαρητήρια. Το κτίριο και οι χώροι έγιναν πολύ ωραίοι. Θα συμβάλουν οι χώροι στο τεράστιο έργο που γίνεται από το νομικό πρόσωπο. Εμείς θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, στον πρόεδρο να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε».

Διαβάστε επίσης