Robotics Learning Academy: 1ο Φεστιβάλ STEAM Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Καβάλα

 Robotics Learning Academy: 1ο Φεστιβάλ STEAM Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Καβάλα

Αγαπητοί φίλοι,

Καθ’ όλη την διάρκεια του παρόντος σχολικού έτους πραγματοποιήσαμε σε μαθητές των δημοτικών σχολείων της Π.Ε. Καβάλας 50-60 ώρες μαθημάτων STEAM Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Τα μαθήματα τα παρακολούθησαν πάνω από 130 μαθητές Δημοτικών σχολείων.

Αυτή την χρονιά από 8-12 Ιουνίου η Robotics Learning Academy προτίθεται να διοργανώσει υπό την αιγίδα των δήμων Νέστου (8 και 9 Ιουνίου) στο χώρο του ΕΛΓΑ ΔΗΜΗΤΡΑ και Καβάλας (12 και 13 Ιουνίου) στον εκθεσιακό χώρο του ισογείου της Μεγάλης Λέσχης δύο διήμερες εκθέσεις εργασιών όπου οι μικροί μαθητές των σχολείων των αντίστοιχων δήμων θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους στους μαθητές των σχολείων του Δήμου, τους γονείς και άλλους δημότες.

Μια τέτοια έκθεση διοργανώθηκε στη Χρυσούπολη τον προηγούμενο Ιούνιο (2022) και είχε απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, καθώς την επισκέφτηκαν προγραμματισμένα και τα 8 σχολεία του δήμου Νέστου.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει προγραμματισμένες επισκέψεις των δημοτικών σχολείων από 9:00 έως 13:00. Τη δεύτερη μέρα κάθε έκθεσης μετά τις 12:00 θα γίνει ολιγόλεπτη παρουσίαση της μεθοδολογίας μάθησης ΣΤΕΑΜ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από τον Αφ. Καθηγητή Δ. Πογαρίδη, θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους παριστάμενους επίσημους προσκεκλημένους και θα γίνει απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους μαθητές εκθέτες.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για την προβολή της δράσης και σας περιμένουμε όλους.

Με τιμή

Για την Ακαδημία

Μαρία Τσαμουρλίδη

Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής

Διευθύντρια Σπουδών

Διαβάστε επίσης