• 15 Μαΐου 2024,

Ρόδα είναι …. και δεν γυρίζει !!!

 Ρόδα είναι …. και δεν γυρίζει !!!

Η ρόδα που στήθηκε πριν απο μερικές ημέρες στο Σύνταγμα και δεν μπήκε ποτέ σε λειτουργία αντικατοπτρίζει την ελληνική πραγματικότητα που ζούμε καθημερινά.

Αυτή είναι ηι διαφορά της Ελλάδας απο τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στο Λονδίνο για παράδειγμα που υπάρχει μια παρόμοια ρόδα το λεγόμενο London eye πρώτα πήρε την άδεια λειτουργίας και μετά στήθηκε και λειτούργησε άμεσα.

Στην Ελλάδα πρώτα στήθηκε και μετά ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και έτσι με εντολή του Καμίνη του Δημάρχου η ρόδα απο προχθές άρχισε να ξεστήνεται.

Η παράταση που ζήτησε η εταιρία που έχει την εκμετάλευση της ρόδας  προκειμένου να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την λειτουργία της δεν έγινε δεκτή, μετά και τον ντόρο που δημιουργήθηκε κυρίως απο τα ΜΜΕ, και έτσι ξεκίνησε το ξήλωμα.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να ξαναστηθεί μετά την πρωτοχρονιά και όταν η εταιρία θα έχει όλα εκείνα τα χαρτιά που θα κάνουν την ρόδα ασφαλή για το κοινό.

Άλλη μια ιστορία που είχε άδοξο τέλος γιατί η Ελλάδα όπως αποδυκνείεται είναι η “χώρα του ποτέ”.

Για την ανοργανοσιά του κράτους και την αφέλεια του λαού δεν ευθύνεται κανένας Σόϊμπλε.

Απλά τώρα που παραδόσαμε τα κλειδιά της χώρας τους δανειστές όλες αυτές οι αδυναμίες βγαίνουν φόρα παρτίδα.

Και το γαμώτο είναι οτι μετά απο 3 ΜΝΗΜΟΝΙΑ δεν έχει αλλάξει τίποτα εκτός απο το φορολογικό σύστημα της χώρας.

Στην Ελλάδα τυρανιόμαστε καθημερινά για αυτά που σε άλλες χώρες είναι αυτονόητα.

Όσοι φεύγουν απο την Ελλάδα και πηγαίνουν να ζήσουν στο εξωτερικό τότε παίρνουν χαμπάρι πόσο πίσω είμαστε σε όλους τους τομείς και τι τραβάμε προκειμένου αντιμετωπίζοντας σε καθημερινή βάση το θηρίο.

Το θηρίο είναι όλα αυτά τα στραβά και ανάποδα που δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να αλλάξουμε.

Τα λεφτά που περισσεύουν τις μέρες αυτές τις εορταστικές οι έλληνες τα ξοδεύουν προκειμένου να αγοράσουν όλα αυτά τα προϊόντα που θα ανέβουν απο 1η του Γενάρη λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.

Λάδι καφές και τσιγάρα έχουν μπεί στο στόχαστρο των ελλήνων που για πρώτη φορά αφήνουν σε δεύτερη μοίρα τα ρεβεγιόν.

Είμαστε πανέτοιμοι για τον έβδομο χρόνο λιτότητας και τίποτα δεν μας σταματά αν και η κυβέρνηση προσπαθεί να μας τα παρουσιάσει κάπως αλλιώς τα πράγματα.

Απο το ΠΑΣΧΑ του έτους που φεύγει ο Τσίπρας έχει ξεκινήσει την προσπάθεια της ψυχολογικής ανάτασης του έλληνα με δηλώσεις και περιγραφές μια κατάστασης που δεν έχει καμμία σχέση με αυτή που ζούμε σε καθημερινή βάση.

Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει και την δεύτερη αξιολόγηση και το πρώτο τρίμηνο του 2017 να βγούμε και στις αγορές σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Είναι κάτι σαν αυτό που λένε οι Locomondo σε ένα απο τα πιο αντιπροσωπευτικά τους τραγούδια:

“Κρύο δεν κάνει στην Ελλάδα , κρύο δεν έκανε ποτέ !”

Και στην τελική όνειρα μπορούμε να κάνουμε όσα θέλουμε αφού ακόμα είναι τζάμπα.

Αυτοί που ξέρουν και είναι μέσα στα πράγματα μας λένε οτι και η δεύτερη αξιολόγηση να κλείσει και η ελάφρυνση του χρέους που μας δίνουν μετά απο 40 χρόνια να κλειδώσει η οικονομία της χώρας μας θα αργήσει πολύ να πάρει τα πάνω της.

Αυτά τα λίγα και δυσάρεστα για σήμερα.

Ευχόμαστε το 2017 να είναι τουλάχιστον λίγο καλύτερο απο αυτό που φεύγει γιατί πλέον είμαστε ρεαλιστές και γνωρίζουμε τι μας γίνεται.

Τα λέμε και πάλι αύριο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης