Η πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας να ιδιωτικοποιήσει την παραλία κάτω από τον φάρο της Παναγίας επιβεβαιώνει τη μεγάλη προτεραιότητα του στα έσοδα και στην αύξηση τους.
Όλα τα κάνει για τα λεφτά αφού αυτά τον ενδιαφέρουν. Δυστυχώς οι προτάσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου του εγκρίνονται από το διοικητικό συμβούλιο, τόσο από τα διορισμένα μέλη όσο και από τους εκπροσώπους τοπικών φορέων. Ελπίζαμε και ελπίζουμε οι Καβαλιώτες στο συμβούλιο του ΟΛΚ να βάλουν ένα φρένο στην ξεκάθαρη υπερβολή.
Με μια διαδικασία που βρίσκεται στο όριο της νομιμότητας, ο ΟΛΚ ιδιωτικοποιεί την παραλία κάτω από τον φάρο ενώ θα έπρεπε να την αναπλάσει με δικά του χρήματα. Αμέσως μετά να την αποδώσει στο κοινό. Αντίθετα αποφάσισε να την παραδώσει σε ιδιώτη (και την υποχρέωση των έργων) αλλά αυτό κατά τον κ. Βλάχο δεν είναι ιδιωτικοποίηση, είναι μια απλή παραχώρηση!
Η δημοσίευση στον τοπικό τύπο έγινε με αόριστο και «θολό» τίτλο ώστε να μην υπάρξουν αμέσως αντιδράσεις. Να μην καταλάβει κάποιος ή να μην καταλάβει εύκολα περί τίνος πρόκειται. Η δε αναλυτική διακήρυξη των όρων δεν υπάρχει πουθενά αναρτημένη. Για να την λάβει κάποιος πρέπει να παρουσιαστεί στον ΟΛΚ. Να τη ζητήσει και προφανώς να καταγραφεί το ενδιαφέρον του. Όλοι οι άλλοι δεν δικαιούνται να μάθουν, αν και πρόκειται για μια ακόμη πολυσύχναστη παραλία της πόλης.
Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας επειδή απώλεσε τα έσοδα από το νέο λιμάνι (το λειτουργεί ιδιώτης), προσπαθεί να τα βρει από αλλού. Εκτός της παραλίας κάτω από τον φάρο είναι γνωστό ότι: Ιδιωτικοποιεί δεύτερη μεγάλη έκταση στο λιμάνι των Ελευθερών. Αύξησε ακόμη και το ενοίκιο περιπτέρου (το νοικιάζει σε ιδιώτη), στην είσοδο του Πάρκου. Το Καλοκαίρι έδωσε άδεια για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο στενό πεζοδρόμιο δίπλα στη θάλασσα, στην είσοδο του λιμανιού. Και το πιο εξωφρενικό, νοίκιασε έναν χώρο που θα δημιουργηθεί αφού κατεδαφιστεί το περίπτερο μπροστά από τα παλιά ψαράδικα. Όλα αυτά για να έχει επιπλέον έσοδα.
Ταυτόχρονα αδιαφορεί για τις πρώην τουαλέτες που δεν λειτουργούν (έναντι του κτιρίου του), το δήθεν πάρκινγκ βαρέων οχημάτων είναι χώρος στάθμευσης μόνο αστικών λεωφορείων ενώ και το κτίριο των παλαιών ψαράδικων χρειάζεται συντήρηση αλλά αυτή δεν γίνεται.
Ο Δ. Σύμβουλος του Οργανισμού «παίζει» με τις λέξεις κι ισχυρίζεται ότι η παραλία κάτω από τον φάρο της Παναγίας δεν ιδιωτικοποιείται αλλά παραχωρείται. Ταυτόχρονα αναφέρει ως «ελίτ της Καβάλας» όσους κάνουν εκεί το μπάνιο τους!

