• 19 Μαρτίου 2024,

Σαμοθράκη: O Πλακιώτακη καλεί τους υπεύθυνους του «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ»

 Σαμοθράκη: O Πλακιώτακη καλεί τους υπεύθυνους του «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ»

Παρατείνονται τα δρομολόγια του Andros Jet για Δευτέρα και Τρίτη.

Τα έκτακτα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη επεκτείνει η SEAJETS τη Δευτέρα 19/8 και την Τρίτη 20/8 με το επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο «ANDROS JET».

Τα δρομολόγια θα παραμείνουν τα ίδια για τη Δευτέρα 19/8 και την Τρίτη 20/8, όπως και στις προηγούμενες ημέρες.

Eπισυνάπτεται σχετικός πίνακας των δρομολογίων

Σε ακρόαση οι υπεύθυνοι διαχείρισης των ΣΑΟΣ ΙΙ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιώτακης κάλεσε σε ακρόαση τους κατά νόμο υπεύθυνους διαχείρισης των επιβατών οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΣ II» και «ΣAONHΣOΣ» για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των εκ λόγω πλοίων στην γραμμή Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης.

Σύσκεψη στο Μαξίμου τη Δευτέρα για οριστική λύση στη Σαμοθράκη

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, με στόχο να δρομολογηθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση στη Σαμοθράκη.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Το χρονικό του προβλήματος

Υπενθυμίζεται πως η Σαμοθράκη παρέμενε χωρίς πλοίο από την Κυριακή 11 Αυγούστου, λόγω των βλαβών στα δύο επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» που την συνέδεαν με την Αλεξανδρούπολη κάτι που είχε επαναληφθεί στις αρχές του 2019 και είχε διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα.

Από την Κυριακή 11 Αυγούστου, τη γραμμή εξυπηρετούσε πλέον, μόνο το επιβατηγό «ΖΕΦΥΡΟΣ», ενώ επιστρατεύτηκε και το οχηματαγωγό «ΑΝΑΞ» από την γραμμή Καβάλας – Κεραμωτής, για να καλύψει τις μεταφορές οχημάτων και φορτηγών που δεν μπορούσε να μεταφέρει το «ΖΕΦΥΡΟΣ».

Το «ΑΝΑΞ» και το «ΖΕΦΥΡΟΣ» διέκοψαν τα δρομολόγια τους μετά το απαγορευτικό που επέβαλαν οι Λιμενικές Αρχές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (με ανέμους εντάσεως 7-8 μποφόρ) μέχρι το πρωί της Τετάρτης, 14 Αυγούστου.

Τότε λύση δόθηκε με την επιστράτευση του ταχύπλοου καταμαράν «ANDROS JET» δίδοντας προσωρινή λύση, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη.

Εν συνεχεία, το μείζον θέμα του εφοδιασμού του νησιού έλυσε εκ νέου το «ΑΝΑΞ» το οποίο επέστρεψε και αυτό στην γραμμή μαζί με το «ΖΕΦΥΡΟΣ», μετά την άρση του απαγορευτικού.

Πηγή : www.in.gr 

Διαβάστε επίσης