Σαν Pacman ο κορωνοϊός καταπίνει εβδομάδες ,μήνες , καλοκαίρια , χειμώνες , την ίδια μας την ζωή !

 Σαν Pacman ο κορωνοϊός καταπίνει εβδομάδες ,μήνες , καλοκαίρια , χειμώνες , την ίδια μας την ζωή !

Τελικά δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

Ο κορωνοϊός έχει καταπιεί ήδη το ΠΑΣΧΑ του 2020 , έχει χωνέψει το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, απειλεί σοβαρά τα φετινά  Χριστούγεννα και είναι έτοιμος να καταπιεί τις απόκριες και το ΠΑΣΧΑ του 21.

Σαν Pacman καταπίνει τις ημέρες , τις εβδομάδες , τους μήνες τις εποχές, τα καλοκαίρια ,τις εορταστικές  περιόδους , την ίδια μας την ζωή !

Κανείς και τίποτα μέχρι σήμερα δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία του.

Θα είμαστε τυχεροί αν καταφέρουμε να γλυτώσουμε το ερχόμενο καλοκαίρι που θα πρέπει πάση θυσία να μην επηρεαστεί όσο το προηγούμενο από την πανδημία.

Δεν μας παίρνει για άλλη τέτοια χασούρα …

Σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε και αυτά που ακούμε από τους επιστήμονες η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν εξελίσσεται όπως θέλουμε ακόμα και μετά από 20 ημέρες περιορισμού.

Τα  νούμερα σε όλα τα επίπεδα παραμένουν υψηλά και αυτό μας απομακρύνει από την άρση του lock down τέλος του μήνα  και  στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να σκεφτόμαστε από τις 15 Δεκέμβρη και μετά.

Το αρχικό σενάριο για άρση προς στα τέλη Νοέμβρη πήγε πολύ γρήγορα περίπατο.

Τώρα μιλάμε για 15 Δεκέμβρη και αν δεν έχουμε τα νούμερα που θέλουμε μπορεί να μην ανοίξει και καθόλου η εστίαση.

Να ανοίξουν καμιά εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα τα μαγαζιά να δουλέψουν όσο μπορέσουν και μετά πάλι μέσα στην στρούγκα.

Μέχρι και το καλοκαίρι του 21 θα είμαστε σε αλλεπάλληλα lock down τύπου ακορντεόν  αν θέλουμε να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας γιατί παίζει και αυτό το σενάριο !

Μπορεί να περιμένουμε δύο  εμβόλια να κυκλοφορήσουν στην αγορά αρχές του νέου έτους αλλά μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μερικούς μήνες ακόμα μέχρι να καταφέρουμε να απαλλαγούμε οριστικά από την μάσκα.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας ακόμα πολύ …..

Σε μερικούς μήνες θα γιορτάσουμε και τα γενέθλια του κορωνοϊού αφού τον ερχόμενο Μάρτη θα γίνει ενός έτους.

Τα γράφω αυτά γιατί  όταν πρωτοεμφανίστηκε μας λέγανε ότι ντεμέκ σε μερικούς μήνες θα είχαμε «καθαρίσει». Για άλλη μια φορά τον «φάγαμε τον παπά» αφού πάμε για να κλείσουμε χρόνο.

 

Σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό τα σχολεία θα ανοίξουν την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου με την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσουν τα κρούσματα να μειώνονται.

Αυτή θα είναι μία καλή εξέλιξη αφού η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα θα ξεκινήσει από τα σχολεία.

Πάντως ακόμα και στο καλύτερο σενάριο , την περίοδο των Χριστουγέννων σίγουρα θα υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης από Νομό σε Νομό , σίγουρα θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ μετά από κάποια ώρα και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου καφέ και μπαρ.

 

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης