• 16 Απριλίου 2024,

Σχετικά ήρεμη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με κριτική για τη συμφωνία με το ΤΑΡ

 Σχετικά ήρεμη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με κριτική για τη συμφωνία με το ΤΑΡ

Σχετικά ήρεμη ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας, η οποία έγινε με τη συνηθισμένη (εδώ και έναν χρόνο περίπου) διαδικασία της τηλεδιάσκεψης.

Με τη διαφορά ότι προχθές δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων προκειμένου να διευκολυνθούν για να συμμετάσχουν στη διαδικασία.  Αυτοί ήταν ο Νίκος Μαυρίδης, η Έλσα Βακιρτζή, ο Σωτήρης Δεληκάρης αλλά και ο Μάκης Παπαδόπουλος. Οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι που παρακολούθησαν και συμμετείχαν στη συνεδρίαση το έκαναν από το χώρο εργασίας τους ή από το σπίτι τους.

Ακολουθήθηκε η αντίθετη διαδικασία από ότι συνήθως. Αρχικά συζητήθηκε το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης για να διευκολυνθεί ο παρόντας στη συζήτηση ορκωτός λογιστής. Ήταν αυτός που μελέτησε την έκθεση και τον ισολογισμό των αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2019 του Δήμου Καβάλας.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Η κ.Δήμητρα Τσανάκα είπε χαρακτηριστικά ότι εγκρίνει την έκθεση και τον ισολογισμό του 2019 και με τα δύο χέρια της καθώς ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας αφορά το τελευταίο διάστημα της δικής της θητείας.

Εντύπωση προκάλεσε η στάση στο θέμα του Μπάμπη Δράκου, που ενίσχυσε τις πληροφορίες για διαφοροποίηση του από την παράταξη της κ.Τσανάκα. Στο συγκεκριμένο θέμα δήλωσε απλά την παρουσία του!

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διήρκησε 3,5 περίπου ώρες. Μετά το τέλος του θέματος της ημερήσιας διάταξης έγινε γενικότερη συζήτηση με πολλές ερωτήσεις προς τη διοίκηση από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Ασκήθηκε κριτική στη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης «Δημωφέλεια» για τη συμφωνία της- όπως αναφέρθηκε- με τον αγωγό ΤΑΡ. Η Αναστασία Ιωσηφίδου που είπε τα περισσότερα και τα πιο συγκεκριμένα, χαρακτήρισε κακή τη συμφωνία προς το συμφέρον του Δήμου Καβάλας.

Αρκετοί διαφώνησαν με τη διαδικασία η συμφωνία να μην απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο και να εγκριθεί μόνο από τη διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης.

Στη διάρκεια της συζήτησης για θέματα επικαιρότητας ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης ξεκαθάρισε ότι έκανε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη για να μην ισχύσει η απόφαση του περασμένου Νοεμβρίου σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη του 2021.

Ταυτόχρονα ο κ.Δήμαρχος είπε ότι αν η προσφυγή του απορριφθεί τότε θα υλοποιηθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με δημοτικά τέλη για το τρέχον έτος που τελικά θα είναι αυτά που πρότεινε η αντιπολίτευση.

Στη συνεδρίαση υπήρξε ένταση μεταξύ της κ.Δήμητρας Τσανάκα και του Κώστα Πεφάνη με σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Πεφάνη. Τα οποία ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απάντησε

Την Τρίτη το πρωί μίλησε στην Πρωινή η κ.Ευαγγελία Δρακονάκη, σε συνέχεια όσων συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για την υποχρέωση του αγωγού TAP να χρηματοδοτήσει έργο ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων η κ. Δρακονάκη υποστήριξε ότι η διοίκηση του Δήμου έπρεπε ήδη να έχει διασφαλίσει τη συμμετοχή του κράτους στο συγκεκριμένο έργο καθώς τα χρήματα που θα απαιτηθούν από αυτό είναι πολλά. 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η κ. Δρακονάκη είπε ότι το συγκεκριμένο έργο δεν εξελίχθηκε όπως όλοι θα περίμεναν επειδή εκ της διαδικασίας ζητήθηκε εγκεκριμένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον υφιστάμενο αγωγό ύδρευσης. Δουλειά που γίνεται από τον ΤΑΡ αλλά καθυστερεί.

Με αποτέλεσμα να έχει καθυστερήσει και το ουσιαστικό έργο που υποσχέθηκαν επί Σταθάκη και το κράτος και ο αγωγός.

Διαβάστε επίσης