Σε 5 μέρες άλλαξαν όλα! 27 με 31 Οκτώβρη ο Ν. Καβάλας είχε 104 κρούσματα

 Σε 5 μέρες άλλαξαν όλα! 27 με 31 Οκτώβρη ο Ν. Καβάλας είχε 104 κρούσματα

Τις δυσάρεστες συνέπειες του μερικού «λοκντάουν» που εφαρμόζεται σχεδόν σε όλη την Βόρεια Ελλάδα αντιμετωπίζει από αύριο το πρωί η τοπική οικονομία.

Εξαιρείται η Θάσος, στην οποία τα ίδια μέτρα δεν ισχύουν.

Τα κρούσματα στο νησί είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με τον υπόλοιπο Νομό Καβάλας κι έτσι η ΠΕ της Θάσου θα εφαρμόζει σαφώς πιο ήπια μέτρα. Η ΠΕ Καβάλας έμπλεξε με δύσκολες καταστάσεις υγείας και οικονομίας επειδή κάποιοι δεν πρόσεχαν όσο έπρεπε. Τα κρούσματα αυξήθηκαν πολύ κι έτσι οδηγηθήκαμε σε ένα ακόμη σημείο λήψης και εφαρμογής μέτρων που δημιουργούν πρόβλημα στην αγορά.

Η Κυβέρνηση υπόσχεται μέτρα στήριξης των επαγγελματιών αλλά με πρόσφατη την προηγούμενη εμπειρία διαπιστώνεται ότι αυτά δεν αρκούν.

Για τα μέτρα στην ΠΕ Καβάλας δεν φταίει η Κυβέρνηση. Τα νούμερα ως προς τα κρούσματα τον Οκτώβρη δίνουν τη δική τους εξήγηση. Ειδικότερα ο Ν. Καβάλας (στο χερσαίο του τμήμα) και για το διάστημα 5 ημερών 27 Οκτώβρη με 31 Οκτώβρη είχε 104 κρούσματα! Η συγκεκριμένη πορεία έφερε την καθοριστική αλλαγή κι έτσι από την Πέμπτη 29 Οκτώβρη η ΠΕ Καβάλας εντάχθηκε στις «πορτοκαλί» περιοχές. Αυτό το γεγονός αποδείχθηκε κρίσιμο για την εφαρμογή των μέτρων που αρχίζουν αύριο και θα διαρκέσουν τουλάχιστον ως το τέλος του μήνα.

Η Καβάλα είχε μόλις 12 κρούσματα από την 1η έως την 15η Οκτώβρη. Συνολικά 82 από την 1η Οκτώβρη ως και τις 26 Οκτώβρη και τα 104 τις τελευταίες μέρες του ίδιου μήνα. Συνολικά τον Οκτώβρη τα κρούσματα ήταν 186 όταν το προηγούμενο τοπικό ρεκόρ ήταν τον Αύγουστο με 88 κρούσματα.

 

Διαβάστε επίσης