Σε εξέλιξη η ποινική δικογραφία που προκάλεσε για πρώτη φορά στα χρονικά ο Δήμος Καβάλας για θέματα περιβαλλοντικής ρύπανσης

 Σε εξέλιξη η ποινική δικογραφία που προκάλεσε για πρώτη φορά στα χρονικά  ο Δήμος Καβάλας για θέματα περιβαλλοντικής ρύπανσης

Στις κατηγορίες του πρώην Δημάρχου Κωστή Σιμιτσή, για δήθεν μηδενικό έργο στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης, η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, στην εκπομπή του Γιάννη Χατζηεμμανουήλ «Εξελίξεις» του ENA CHANNEL, έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις.

Επεσήμανε την αλλοπρόσαλλη πολιτική του, κατά την οποία, η παράταξή του, όπως και η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου, ψήφισαν ΟΧΙ για την προμήθεια σταθμού μέτρησης της ρύπανσης. Στη συνέχεια σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρει πως συντάσσεται με την πρόθεση της διοίκησης να κάνει την προμήθεια. Και πάλι όμως, δηλώνει αρνητικός, επειδή τάχα, δεν μπορεί η προμήθεια να γίνει από την Δημωφέλεια, ενώ στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, υποστήριζε ακριβώς το αντίθετο. Ότι η προμήθεια δεν μπορεί να γίνει από τον Δήμο και πρέπει να γίνει από τη Δημωφέλεια.

Στην ίδια εκπομπή η Δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, δήλωσε, ότι είναι η πρώτη και η μόνη Δήμαρχος, που σε παρόμοια περιβαλλοντική κατάσταση πριν ενάμιση χρόνο, είχε δώσει εντολή, από τη Νυρεμβέργη όπου βρισκόταν και έγινε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Καβάλας. Η ποινική δικογραφία βρίσκεται σε εξέλιξη (δεν μπήκε δηλαδή στο αρχείο) και διερευνάται από πταισματοδίκη των Αθηνών.

Δελτίο τύπου

Διαβάστε επίσης