• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Σε εξέλιξη η προανάκριση για την πυρκαγιά στην παραλιακή Εγνατία

 Σε εξέλιξη η προανάκριση για την πυρκαγιά στην παραλιακή Εγνατία

Απογευματινές ώρες της Πέμπτης στην περιοχή της παραλιακής Εγνατίας, απέναντι από την «Αλμύρα», εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά.

Επεκτάθηκε αρκετά γρήγορα προς το βουνό αν και εκείνη την ώρα στην περιοχή επικρατούσε κατάσταση άπνοιας. Κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις απ’ όλο το Νομό. Κλήθηκαν και έκαναν ρίψεις νερού τα δύο αεροπλάνα τύπου Πετζετέλ. Δύο ώρες μετά το περιστατικό είχε λήξει.

Η φωτιά ήταν σε έλεγχο κι αφού έκαψε περίπου 70 στρέμματα με χόρτα και πουρνάρια. Ήταν η πρώτη δασική πυρκαγιά στο Ν. Καβάλας για φέτος. Κι όλοι εύχονται να είναι η τελευταία. Σύμφωνα με πληροφορίες η έναρξη της οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια.

Η δικογραφία σχηματίζεται από την Π.Υ. της Ελευθερούπολης. Ο ύποπτος για αμέλεια πολίτης, σύμφωνα και με άλλες μαρτυρίες πολιτών, κλήθηκε στην υπηρεσία. Λέγεται ότι του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Αυτός φέρεται να αρνήθηκε κάθε σχέση με το περιστατικό. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι την ώρα της πυρκαγιάς δεν ήταν στο σημείο. Η προανάκριση συνεχίζεται.

Για το θέμα μίλησε στην Πρωινή ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας κ. Νίκος Μπαλατσούκας:

«Κάναμε γρήγορη κινητοποίηση. Στο σημείο βρέθηκαν 7 οχήματα απ’ όλο το Νομό. Με τη βοήθεια και των εναέριων μέσων καταφέραμε και θέσαμε τη φωτιά υπό έλεγχο. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέψαμε οποιοδήποτε κίνδυνο στις κατοικίες που υπάρχουν στην ίδια περιοχή. Ευτυχώς δεν είχαμε σοβαρές καταστροφές. Έχουμε πληροφορίες ότι η φωτιά ξεκίνησε από κάτοικο της περιοχής. Διενεργείται προανάκριση».

Διαβάστε επίσης