• 25 Απριλίου 2024,

Σε καινούργιο κουβούκλιο στάσης ο τραυματισμός του μαθητή του 6ου Γυμνασίου!

 Σε καινούργιο κουβούκλιο στάσης ο τραυματισμός του μαθητή του 6ου Γυμνασίου!

Το μεσημέρι της Τρίτης κατά την αποχώρηση των μαθητών από το 6ο Γυμνάσιο, ένας από αυτούς βρέθηκε σε κουβούκλιο στάσης. Αυτό βρίσκεται μπροστά στα κτίρια του σχολείου, επί του δρόμου προς το νέο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο μαθητής πάτησε πάνω στο παγκάκι που υπάρχει κάτω από το κουβούκλιο. Ένα από τα ξύλα «σηκώθηκε» και τον χτύπησε στο πρόσωπο, κάτω από το μάτι. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σχολείο όπου ο μαθητής με αιμορραγία επέστρεψε. Το περιστατικό ξανάκανε επίκαιρο το ζήτημα της συντήρησης των στάσεων (ειδικά εντός της πόλης), υποχρέωση για την οποία διαφωνούν διαχρονικά Δήμος Καβάλας και Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας.

Τα πράγματα ωστόσο φαίνεται να είναι λίγο διαφορετικά αφού: Το κουβούκλιο και το παγκάκι της στάσης κατασκευάστηκαν πολύ πρόσφατα. Περιλαμβάνονταν στο γνωστό έργο διαπλάτυνσης του δρόμου προς το νέο Νοσοκομείο. Με αυτήν την ευκαιρία κατασκευάστηκαν συνολικά δύο κουβούκλια στάσεων. Και τα δύο έχουν παγκάκι. Οι κατασκευές είναι μεταλλικές, η βάση σε κάθε παγκάκι επίσης. Πάνω σε κάθε βάση υπάρχουν δύο ξύλα (τάβλες) βιδωμένες σε αυτήν. Το ένα κουβούκλιο (η κάθε στάση) είναι απέναντι από το άλλο. Η μία στάση εξυπηρετεί μαθητές όταν φεύγουν από το σχολείο (κάθοδος) και η άλλη είναι σημείο μόνο αποβίβασης των μαθητών όταν προσέρχονται στο σχολείο.

Φαίνεται δηλαδή ότι και οι δύο στάσεις είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν τίθεται θέμα παλαιότητας κτλ. Παρόλα αυτά ποτέ κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να έχει προηγηθεί. Άλλωστε ο τραυματισμός του μαθητή είναι γεγονός.

Στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας που απευθυνθήκαμε, δεν είχαν ενημέρωση του συμβάντος. Ισχυρίστηκαν όσα ήδη αναφέραμε. Μας είπαν για ένα κουβούκλιο στάσης που σε γενικές γραμμές δεν χρειάζεται αφού στην άνοδο του λεωφορείου ποτέ δεν υπάρχουν επιβάτες, ποτέ το λεωφορείο δεν σταματά σε αυτήν για επιβάτες. Σταματά μόνο το πρωί που μεταφέρει τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου. Παρά ταύτα η στάση υφίσταται. Σύμφωνα με πληροφορίες το 6ο Γυμνάσιο σκοπεύει να απευθυνθεί στον Δήμο Καβάλας ζητώντας να ελεγχθούν και τα δύο κουβούκλια στάσεων (μαζί με τα παγκάκια).

Διαβάστε επίσης