Στην Κομοτηνή θα είναι σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας. Έχει ραντεβού με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Η συνάντηση θα γίνει παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου της Δράμας Στεφάνου Γεωργιάδη.
Σε αυτό το ραντεβού ο κ. Δέμπας θα θίξει μία ακόμη φορά το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου καθώς πρέπει να «ξεκολλήσει» ώστε το Βιοτεχνικό Πάρκο να κάνει μία καινούργια αρχή, την οποία αξίζει. Εντός των ημερών οι πρόεδροι των επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα έχουν μεταξύ τους συνάντηση για να ιεραρχήσουν τα θέματα που μαζί θα θέσουν (μάλλον γραπτώς) υπόψη των υπουργών της νέας κυβέρνησης.
Το Επιμελητήριο της Καβάλας προετοιμάζει δυναμικά την επόμενη έκθεσή του, στο τέλος Σεπτεμβρίου. Ζήτησε και έχει τη βοήθεια και της Helexpo ΔΕΘ, από την οποία ζητά:
1)Τεχνικές συμβουλές για το «στήσιμο» της (θέσεις περιπτέρων κτλ)
2) Να μεσολαβήσει για να βρεθούν κι άλλοι οι εκθέτες προερχόμενοι από την Κεντρική Μακεδονία. Η έκθεση του Επιμελητηρίου «Καβάλα EXPO 2019» θα έχει σίγουρα πολλές παράλληλες εκδηλώσεις πολλές από τις οποίες θα είναι πολιτιστικού περιεχομένου. Στάλθηκαν πολλές επιστολές σε ντόπιους επιχειρηματίες για να κλείσουν από τώρα τα περίπτερα τους. Τελικές ημερομηνίες της έκθεσης είναι 27 με 30 Σεπτέμβρη.
Εν τω μεταξύ την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας έστειλε επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ζητώντας τη βοήθεια του στους όρους και τις προϋποθέσεις προγράμματος internet. Η επιστολή που κοινοποιήθηκε σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας αλλά και στη γενική διαχείριση του προγράμματος Ιντερεκ αναφέρει τα ακόλουθα:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, με την παρούσα επιστολή, σας εκφράζουμε τις έντονες διαμαρτυρίες μας για τους περιορισμούς της πρόσκλησης στο διασυνοριακό πρόγραμμα«6th Call for Project Proposals Interreg V-A Greece-Bulgaria 2014-2020» όπως αυτοί ορίζονται στις προδιαγραφές του προγράμματος και περιορίζουν την συμμετοχή των Επιμελητηρίων μόνο σε μια πρόταση.
Η συγκεκριμένη πρόσκληση του προγράμματος βελτιώνει ιδιαίτερα την συμμετοχή των φορέων-Επιμελητηρίων, Ελλάδας-Βουλγαρίας, και δίνει την δυνατότητα προώθησης της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας βελτιώνοντας την επιχειρηματικότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στις διασυνοριακές περιοχές. Είναι άδικο οι φορείς της επιχειρηματικότητας, τα Επιμελητήρια, να έχουν την δυνατότητα μόνο μιας συμμετοχής σε πρόταση-συνεργασία, ενώ οι πανεπιστημιακοί φορείς και τα ερευνητικά κέντρα να έχουν την δυνατότητα μέχρι 3 προτάσεις. Σε παλαιότερες προσκλήσεις του ίδιου διασυνοριακού προγράμματος, υπήρχε η δυνατότητα συμμετοχής σε 3 προτάσεις, μια ως leader και μέχρι δύο ακόμα προτάσεις ως partner. Προτείνουμε επομένως να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για δυνατότητα συμμετοχής και συνεργασίας σε περισσότερες προτάσεις, όπως ήταν εφικτό και στις προηγούμενες προσκλήσεις.
*Αυτές τις μέρες συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου, στη συνεδρίαση θα συζητηθεί η στάση του φορέα στο φεστιβάλ Park Food. Δεν αποκλείεται εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου να παραστεί την Πέμπτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τον ίδιο λόγο.