Σε σημαντικές εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη το Μουσικό Σχολείο Καβάλας (φωτογραφίες)

 Σε σημαντικές εκδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη το Μουσικό Σχολείο Καβάλας (φωτογραφίες)

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας από 21 έως 25 Μαρτίου 2024 πραγματοποίησε εκπαιδευτικό και προσκυνηματικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, λαμβάνοντας μέρος σε σημαντικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, στις 22 Μαρτίου το πρωί η αποστολή του Μουσικού Σχολείου μετέβη στη Ζάππειο Σχολή, όπου με την παρουσία της συντονίστριας εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης κ. Ευαγγελίας Ρόγκα παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια και πραγματοποίησε κοινή πρόβα με μαθητές της Ζαππείου Σχολής, ενισχύοντας και προεκτείνοντας ακόμα περισσότερο τους δεσμούς με το μαθητικό και διδακτικό προσωπικό του εν λόγω ιστορικού εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Πόλης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας Βυζαντινή Χορωδία ενενήντα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και τριάντα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων έψαλε σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης των Υψωμαθείων, υπό τη χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου.

Στις 24 Μαρτίου, ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας,πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σισλί εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάσθηκε το Ορατόριο«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» του συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Ευρωπαϊκή Χορωδία και Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, η Ζάππειος Σχολή, η Μεγάλη του Γένους Σχολή, η Χορωδία «Πολύμνια» και η Μικτή Χορωδία Σαμοθράκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης της Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κ. Δανιήλ Εμμανουηλίδης, ο Γενικός Πρόξενος κ. Kωνσταντίνος Κούτρας, καθώς και πλήθος ομογενών, εκδρομέων και μαθητών από την Ελλάδα.

Την 25η Μαρτίου μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία της εορτής του Ευαγγελισμού στον ιστορικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου του Πέραν.

Ο Διευθυντής

Ιωάννης Κακάρας

Διαβάστε επίσης