Σίγουρες οι αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ

 Σίγουρες οι αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ

Προσωπικό της ΔΕΥΑΚ εργάστηκε χθες επί της οδού 16ης Ταξιαρχίας και μετά από δύο περίπου μήνες ερευνών εντόπισε και διόρθωσε διαρροή στο δίκτυο ύδρευσης που επηρέαζε κατοικίες της περιοχής καθώς και παρακείμενη πολυκατοικία. Το δίκτυο όπου σημειώθηκε το πρόβλημα είναι πολύ παλιό. Δεν ήταν εύκολο να εντοπιστεί το ακριβές σημείο της διαρροής, η οποία φαίνεται πως δημιούργησε προβλήματα σε ιδιοκτησίες συμπολιτών.

Η είδηση ωστόσο αφορά στις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Μπάμπη Κουφατζή για όσα δρομολογούνται στους βιολογικούς καθαρισμούς, αλλά και για τη μελέτη που ετοιμάζεται εξαιτίας της οποίας φαίνεται ότι θα αλλάξουν τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ. Πρόκειται για μία υπόθεση που μας απασχολεί και την παρακολουθούμε στενά επί ένα χρόνο, αφού οι ΔΕΥΑ όλης της χώρας οφείλουν να προσαρμοσθούν σε ευρωπαϊκή οδηγία.

Είναι σίγουρες οι αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ, παρατήρησε ο κ. Κουφατζής, συμπληρώνοντας ότι είναι στο χέρι της επιχείρησης να ευνοηθούν από τις αλλαγές οι οικονομικά ασθενέστεροι και να πληρώνουν περισσότερα χρήματα όσοι χρησιμοποιούν και καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νερού. Η μελέτη προσαρμογής της ΔΕΥΑΚ στην κοινοτική οδηγία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα.

Σχετικά με τις παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΚ στους βιολογικούς καθαρισμούς και σε συνέχεια της συζητήσεως στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Μπάμπης Κουφατζής επανέλαβε ότι παρελήφθησαν τα πρώτα ανταλλακτικά για το βιολογικό του Δάτου. Επί των ημερών μου, επεσήμανε, καθαρίστηκε ο υποθαλάσσιος αγωγός στο βιολογικό της Καβάλας, ενώ σύντομα θα γίνει επιδιόρθωση του εξοπλισμού στον ίδιο βιολογικό ώστε να είναι έτοιμοι και να λειτουργούν και οι οκτώ ρότορες. Προκαλώ την πλευρά Σιμιτσή να μας πει τι έκανε για το Δάτο και την Άσπρη Άμμο τα προηγούμενα χρόνια, τόνισε ο κ. Κουφατζής.

 

Διαβάστε επίσης