• 29 Απριλίου 2024,

Σίγουρη η στήριξη του ΚΙΝΑΛ στο Θόδωρο Μουριάδη

 Σίγουρη η στήριξη του ΚΙΝΑΛ στο Θόδωρο Μουριάδη

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής ΠΕ Καβάλας που μάλιστα πραγματοποιήθηκε με διευρυμένη σύνθεση. Αφού συζητήθηκαν άλλα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, η νομαρχιακή επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί στήριξη στον υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη.

Η απόφαση της νομαρχιακής επιτροπής στάλθηκε ήδη στην Αθήνα για τα περαιτέρω. Κοντολογίς, είναι πλέον σίγουρη η στήριξη του Κινήματος Αλλαγής στην υποψηφιότητα του Θόδωρου Μουριάδη για τον δήμο Καβάλας. Οι ανακοινώσεις αναμένονται από την Αθήνα εντός των επόμενων ημερών ή εβδομάδων. Είναι βέβαιο ότι θα γίνουν πριν από την αλλαγή του χρόνου.

Σχετικά με την στήριξη από το ΚΙΝΑΛΛ ο κ. Θόδωρος Μουριάδης δήλωσε: «Η στήριξη με τιμά. Ο αγώνας συνεχίζεται. Χρειάζεται στήριξη και από την κοινωνία. Στήριξη του κόσμου. Η δουλειά που κάνω με τους συνεργάτες μου είναι μεθοδική».

Αναφορικά με την απόφαση που έλαβε η νομαρχιακή επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής ειπώθηκαν πάρα πολλά. Το θέμα έλαβε απρόοπτη τροπή ύστερα από το γνωστό περιστατικό του περασμένου Σαββάτου. Τελικά, για τη νομαρχιακή επιτροπή του ΚΙΝΑΛ Καβάλας ήταν μονόδρομος η στήριξη του Θόδωρου Μουριάδη, αφού πέραν όλων των άλλων ήταν ο μοναδικός που ακολούθησε την οριζόμενη από το κόμμα διαδικασία.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, μέλος της νομαρχιακής επιτροπή του ΚΙΝΑΛ Καβάλας, εξήγησε ότι στη συνεδρίαση της Δευτέρας έγινε αξιολόγηση της μοναδικής αίτησης. Σημείωσε ότι η εγκύκλιος του κόμματος υποχρέωνε τη νομαρχιακή επιτροπή να κρίνει την αίτηση και να αποφανθεί σχετικά.

Δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι ήταν ομόφωνη η απόφαση στήριξης της υποψηφιότητας του Θόδωρου Μουριάδη, καθώς πέραν του περιστατικού που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, το κλίμα στους κόλπους της νομαρχιακής επιτροπής ήταν ξεκάθαρα υπέρ του.

Διαφορετική είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη στήριξη των υποψηφίων δημάρχων στους άλλους τρεις δήμους της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες και μετά τις γιορτές το ΚΙΝΑΛ Καβάλας θα στηρίξει για το δήμο Νέστου τον Βαγγέλη Τσομπανόπουλο και για το δήμο Παγγαίου τον Βασίλη Ξουλόγη, εφόσον θα μετέχει στις εκλογές. Πιο περίπλοκες είναι οι συνθήκες στην περίπτωση του δήμου Θάσου, όπου όπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά μέλη της νομαρχιακής επιτροπής οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Έως το τέλος του έτους το ΚΙΝΑΛ Καβάλας δε θα πραγματοποιήσει κάποια άλλη εκδήλωση. Πρόσφατα υποδέχθηκε στην Καβάλα τον Γιώργο Καμίνη και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Διαβάστε επίσης