• 29 Μαρτίου 2024,

Σημαντική διεθνής διάκριση για τον Φίλιππο Μανωλούδη

 Σημαντική διεθνής διάκριση για τον Φίλιππο Μανωλούδη

 

 

Ο 19χρονος Καβαλιώτης κλασικός κιθαρίστας Φίλιππος Μανωλούδης, απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, κέρδισε το 1ο βραβείο στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας Rago International Guitar Competition, για κιθαρίστες μέχρι 20 χρονών, που διεξάγεται κάθε χρόνο στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας.

Ο Φίλιππος Μανωλούδης πρώτευσε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, ανάμεσα σε 19 κιθαρίστες παίζοντας τρία κομμάτια όπως ορίζει ο κανονισμός του διαγωνισμού,.

Ο Καβαλιώτης κιθαρίστας που είναι φοιτητής της Μουσικής Ακαδημίας στο Ντάρμσταντ με υποτροφία του Γερμανικού κράτους, έχει διακριθεί πολλές φορές στο παρελθόν σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, όντας ακόμη μαθητής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

Μετά τη βράβευσή του έκανε την ακόλουθη δήλωση ευχαριστώντας μεταξύ άλλων με συγκινητικό τρόπο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και δάσκαλό του Φώτη Κουτσοθόδωρο.

«Αυτό το βραβείο είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό για μένα, καθώς ήταν η πρώτη μου δημόσια παράσταση από τότε που άρχισα τις σπουδές μου στη Γερμανία τον περασμένο Οκτώβριο, όπου έμαθα τόσα πολλά νέα και διαφορετικά πράγματα!

Ευχαριστώ πολύ την οικογένειά μου, την κριτική επιτροπή και φυσικά τους δασκάλους μου: τον νέο εξαιρετικό καθηγητή μου Tilman Hoppstock στην Μουσική Ακαδημία του Ντάρμστατ, καθώς και τον δάσκαλο της ζωής μου Φώτη Κουτσοθόδωρο. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό!

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι την δεύτερη θέση πήρε ο Κροάτης  Filip Mišković  και ο Πορτιογάλος Manuel Mesquita.

Η Πρωινή συγχαίρει τον Φίλιππο Μανωλούδη και εύχεται να είναι γερός, να προοδεύει στις σπουδές του και να κατακτήσει κι άλλες πολλές τέτοιες διακρίσεις για τον εαυτό του πρώτα από όλα αλλά και για την γενέτειρά του την Καβάλα.

Διαβάστε επίσης