• 28 Μαρτίου 2024,

Σημεία και τέρατα

 Σημεία και τέρατα

 

 

Γράφει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης

 

  • Όταν τέσσερις, γνωστοί τοις πάσι, επαγγελματίες και πανθομολογουμένως σοβαροί άνθρωποι, μαρτυρούν δημοσίως ότι έχεις κάνει μπροστά τους συμφωνία με συνυποψήφιό σου, να μοιράσεις στα δύο μαζί του τη θητεία σου ως πρόεδρος μεγάλου επαγγελματικού φορέα και έρχεται η ώρα να το κάνεις κι εσύ το αρνείσαι πεισματικά, ε αυτό ακριβώς, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ο ορισμός της λέξης «ανυποληψία».

 

  • Ένας Καβαλιώτης ηθοποιός διαπρέπει στην Αθήνα. Ο Δημήτρης Μανδρινός, κρατώντας το ρόλο του Ορέστη, συμμετέχει στην παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Ηλέκτρα» που ανεβαίνει στη σκηνή της οδού Φρυνίχου την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη.

 

  • Στο θέμα της κατασκευής των πλευρικών διοδίων στην Άσπρη Άμμο και του αποκλεισμού επί επταμήνου της ανατολικής εισόδου της Καβάλας από την Εγνατία Οδό ΑΕ, δεν πρέπει να ελεγχθεί τόσο η εταιρία γι’ αυτή την καθυστέρηση. Η «Εγνατία οδός ΑΕ» κάνει μια χαρά τη δουλειά της και «δουλεύει» την τοπική κοινωνία ψιλό γαζί. Απολύτως υπεύθυνοι είναι οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που είτε δεν αντιδρούν είτε αντιδρούν υποτονικά. Την πρώτη φυσικά ευθύνη φέρουν οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές που ενώ μας βομβαρδίζουν με δελτία τύπου και φωτογραφίες για ανούσιες δραστηριότητές τους, αδυνατούν να πιέσουν και να βρουν άμεση λύση στο θέμα αυτό που ταλαιπωρεί μια ολόκληρη πόλη επί τόσο μεγάλο διάστημα. Πόσο μάλιστα όταν δύο απ’ αυτούς διαγκωνίζονταν για το ποιος πρώτος είχε λάβει υποσχέσεις από την εταιρία για γρήγορη επίλυση του θέματος. Και φυσικά τεράστια ευθύνη έχει και η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας που αδιαφορεί για το ότι μια εταιρία παρακωλύει την συγκοινωνία για ένα τόσο μεγάλο διάστημα και εξακολουθεί να κλείνει το δρόμο απαγορεύοντας τη διέλευση οχημάτων, δίνοντας παρατάσεις με τόσο μεγάλη ευκολία και προθυμία μετά από τα αλλεπάλληλα αιτήματά της εταιρίας αυτής.

 

  • Με βάση επίσημο έγγραφο του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) της 31ης Ιανουαρίου 2019,  που είναι ανηρτημένο στο διαδίκτυο, η εταιρία PFIC LTD που έχει έδρα στην Κύπρο και ως γνωστόν δραστηριοποιείται στην ΒΦΛ, ανανεώνει την πληρεξουσιότητα του κ. Αγαπίου Παναγιώτη (Κύπριος κι αυτός) και τον ορίζει ως Γενικό Πληρεξούσιο της εταιρίας στην Ελλάδα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2020. Στο ίδιο αυτό έγγραφο αναφέρεται ως διεύθυνση κατοικίας στην Ελλάδα του κ. Αγαπίου η οδός Κωλλέτη 8Α στην Παλαιά Πεντέλη Αττικής. Είναι η ίδια ακριβώς διεύθυνση που όπως δήλωσε πρόσφατα στη συνέντευξή του στο ράδιο Πρωινή ο Κωστής Σιμιτσής, αναφέρεται ως διεύθυνση κατοικίας στην Ελλάδα της κ. Δήμητρας Ιωάννου Κεντή (επίσης Κυπρίας), ιδιοκτήτριας της ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία) που εκδίδει στην Καβάλα την εφημερίδα «7η ΗΜΕΡΑ».

 

  • Ακούμε πολλά λόγια, απόψεις και προτάσεις για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου. Πέρα από το γεγονός ότι ούτε το ιδιοκτησιακό καθεστώς έχει ξεκαθαρίσει αλλά και η εν Ελλάδι ισχύουσα γενικώς κατάσταση είναι αποτρεπτική για κάθε σχεδιασμό μεγάλου έργου, καλό είναι να σκεπτόμαστε μήπως θα ήταν καλύτερα να κατεδαφιστεί και να γίνει ένας ωραίος χώρος πρασίνου, ένας πνεύμονας πρασίνου στην καρδιά μιας τόσο πυκνοδομημένης άναρχα συνοικίας; Πιθανόν να πρέπει να χρεωθούν και με ένα λογικό κόστος και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που θα καταστούν ξαφνικά εξαιρετικά προνομιακές οι ιδιοκτησίες τους και η εμπορική τους αξία θα πολλαπλασιαστεί.

Διαβάστε επίσης