Σήμερα και αύριο οι θερμότερες ημέρες στο Ν. Καβάλας

 Σήμερα και αύριο οι θερμότερες ημέρες στο Ν. Καβάλας

Όπως είχαμε τονίσει σήμερα παρατηρήθηκε σημαντική ενίσχυση των ανατολικών-βορειανατολικών ανέμων στην περιοχή μας η οποία έφερε ιδίως στην παράκτια ζώνη άνοδο της θερμοκρασίας, αφού ελαχιστοποίησαν την επίδραση της θαλάσσιας αύρας στις περιοχές αυτές (ενδεικτικά στην Καβάλα καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία του καλοκαιριού 34.6°C).

Ωστόσο, η αισθητή θερμοκρασία κυμάνθηκε σε παρόμοια επίπεδα λόγω της εξαιρετικά χαμηλής υγρασίας που επικρατούσε στο σύνολο του νομού καθώς οι άνεμοι αυτοί είναι ηπεριωτικής προέλευσης και σε πολλές περιοχές που βόρεια ή ανατολικά τους έχουν κάποιον ορεινό όγκο λειτουργουν και σαν καταβάτες (λίβας).

Οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν τις επόμενες ώρες αλλά θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ. Το γεγονός ότι η θερμοκρασία είναι σε υψηλά επίπεδα στα παράκτια θα έχει ως αποτέλεσμα σε πολλά παράκτια τμήματα να παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα σε όλη την διάρκεια της νύχτας αλλά και οι ελάχιστες θα είναι πολύ υψηλές.

Ενδεικτικά στα παράκτια οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 22-26°C με τις χαμηλότερες τιμές να εντοπίζονται σε παράκτια τμήματα με επίπεδο ανάγλυφο και μακριά από ορεινούς όγκους (π.χ Τούζλα και Κεραμωτή και γύρω από αυτές) και οι υψηλότερες τιμές στην πόλη της Καβάλας και γενικά σε περιοχές με κλίση ή κοντά σε ορεινό όγκο ( π.χ Παλιό και Νέα Πέραμος).

Να πούμε ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας η θερμοκρασία θα είναι 3-4 °C σε σχέση με τις απόλυτα ελάχιστες τιμές. Στα ηπειρωτικά η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη με τις ελάχιστες να κυμαίνονται από τους 18-22°C με τις χαμηλότερες τιμές να εντοπίζονται στο εσωτερικό κλειστών κάμπων και τις υψηλότερες σε πεδινά τμήματα κοντά σε ορεινούς όγκους.

Ωστόσο κι εκεί η θερμοκρασία μέσα στην νύχτα θα είναι 3-4°C σε σχέση με τις ελάχιστες. Στα ορεινά τμήματα οι θερμοκρασίες θα είναι απολύτως φυσιολογικές. Τέλος, να πούμε ότι παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν και αύριο μέσα στην μέρα αλλά και αύριο την νύχτα.

Για κάθε νεότερο αλλά και για να παρακολουθείτε ζωντανά τις θερμοκρασίες σε όλο το νομό επισκεφθείτε το www.meteokav.gr.

Διαβάστε επίσης