• 19 Μαΐου 2024,

Σήμερα στην Ελευθερούπολη δημοπρασία υπεκμίσθωσης 8 μπαρ στους Αμμόλοφους

 Σήμερα στην Ελευθερούπολη δημοπρασία υπεκμίσθωσης 8 μπαρ στους Αμμόλοφους

Σήμερα το πρωί στην Ελευθερούπολη, έδρα του Δήμου Παγγαίου, πραγματοποιείται μια συνηθισμένη διαδικασία.

Η δημοπρασία υπεκμίσθωσης παραλιακών μπαρ στους Αμμόλοφους. Ο Δήμος Παγγαίου επωφελείται σχετικής παραχώρησης από το δημόσιο. Αμέσως μετά αναζητά ιδιώτες να υπεκμισθώσει 8 διαφορετικές θέσεις όπου όπως είναι γνωστό λειτουργούν ισάριθμα παραλιακά μπαρ. Σε μια όμορφη περιοχή, σε έναν όμορφο και παντού γνωστό κόλπο. Τον κόλπο των Αμμολόφων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Παγγαίου η τιμή εκκίνησης για τη μίσθωση είναι φέτος το ποσό των 35.000 ευρώ ανά έτος. Η σύμβαση θα αφορά 3 επόμενα χρόνια. Ουσιαστικά 3 επόμενα Καλοκαίρια. Αρχής γενομένης από το επικείμενο. Του 2023.

Το ποσό των 35.000 ευρώ ανά έτος είναι αυξημένο. Στην προηγούμενη και προ 3ετιας διαδικασία το αρχικό ποσό ήταν 25.000 ευρώ. Η αύξηση γίνεται για ευνόητους λόγους. Ο Δήμος Παγγαίου γνωρίζει την επιτυχία στη λειτουργία των μπαρ, προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδα του. Αντίστοιχα και οι μισθωτές επαγγελματίες- αργά ή γρήγορα- θα αυξήσουν τις τιμές των προσφερόμενων ειδών.

Μιας και θα πληρώνουν περισσότερα χρήματα ως ενοίκιο. Να μην ξεχνάμε ότι το ενοίκιο στο Δήμο Παγγαίου δεν θα είναι το μοναδικό τους σημαντικό έξοδο. Μισθώνουν από ιδιώτες χώρους πλησίον των μπαρ, χώροι που λειτουργούν ως παρκινγκ των πελατών- λουόμενων.

Έχοντας ως δεδομένες αυτές τις συμφωνίες, πιστεύουν ότι η προσέλευση στη σημερινή διαδικασία θα είναι μικρή. Ποιος αλήθεια θα επιδιώξει να νοικιάσει ένα μπαρ στους Αμμόλοφους όταν ο όμορος και απαραίτητος χώρος στάθμευσης κάθε μπαρ έχει ήδη νοικιαστεί;

Παρά τις φήμες ότι σήμερα θα υπάρξουν πολλοί ενδιαφερόμενοι, φαίνεται ότι θα γίνει το ακριβώς αντίθετο. Οι επαγγελματίες που μισθώνουν τα καταστήματα θα εμφανιστούν οι ίδιοι για να τα ξαναμισθώσουν. Έχοντας για πολλούς λόγους και προβάδισμα και προτεραιότητα.

Εκτός αν κάποιο επιχειρηματικό σχήμα αποφασίσει να αποχωρήσει. Τότε -ας πούμε- ότι όλα ξεκινούν από την αρχή. Στο παρελθόν και για την ίδια διαδικασία, έγιναν «σημεία και τέρατα» στον τόπο της δημοπρασίας. Αυτό φαίνεται να έχει ξεπεραστεί. Φαίνεται, είναι πολύ πιθανό. Θα φανεί σήμερα.


Τα συλλογικά όργανα του Δήμου Παγγαίου αποδέχθηκαν με πρόσφατες αποφάσεις τους την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερούπολης. Έτσι αποφασίστηκε «… η παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου, περί του κυκλικού κόμβου του Αγ. Νικολάου, για την διεξαγωγή τριήμερου Φεστιβάλ Φαγητού – Food Truck Festival, από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου 2023 και από ώρα 17:00 έως 00:30».

Διαβάστε επίσης