Σήμερα θα ξέρουμε αν συνεχιστεί η κινητοποίηση των δικαστικών υπαλλήλων

 Σήμερα θα ξέρουμε αν συνεχιστεί η κινητοποίηση των δικαστικών υπαλλήλων

Στις 11 χθες το πρωί άρχισαν οι δίκες στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας, υποθέσεις τόσο στο Τριμελές όσο και στο Μονομελές. Η δίωρη καθυστέρηση στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας οφείλονταν στη δεύτερη μέρα στάσης εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων. Κινητοποίηση πανελλαδική με βασικό σημείο αναφοράς (και αίτημα)την έλλειψη προσωπικού. Ο κλάδος ζητά προσλήψεις αφού όπως ισχυρίζεται κενά υπάρχουν σε διάφορα πρωτοδικεία και είναι πολλά.

Το προσωπικό στην Καβάλα προσέρχεται στο δικαστικό μέγαρο κανονικά, στην έναρξη του ωραρίου του. Από τις 9 το πρωί και για δύο ώρες δεν εξυπηρετεί πολίτες και οι γραμματείς των δικαστηρίων δεν ανεβαίνουν στην έδρα. Έτσι οι δίκες ξεκινούν μετά τις 11. Τα ίδια θα γίνουν και σήμερα αν και σήμερα δεν υπάρχει ακροαματική διαδικασία. Ως το μεσημέρι σήμερα θα γνωρίζουμε την απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων για το αν η κινητοποίηση συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτό είναι το πιθανότερο. Αυτό ισχυρίζονταν ανεπίσημα χθες οι δικαστικοί υπάλληλοι της Καβάλας.

Ο τοπικός σύλλογος συμμετέχει στην κινητοποίηση μιας και ενδιαφέρεται για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο δικαστήριο της Θάσου. Ώστε να μην μετακινείται κανείς στη Θάσο από το χερσαίο τμήμα του Νομού Καβάλας. Στο Μονομελές χθες υπήρχαν 35 υποθέσεις και στο Τριμελές 22. Αρκετοί πολίτες δεν γνώριζαν για την κινητοποίηση, πήγαν στις 9 το πρωί στο δικαστήριο κι έτσι αναγκάστηκαν να περιμένουν. Κάποιοι έφυγαν και επανήλθαν, άλλοι προτίμησαν να περάσουν την ώρα τους σε ένα από τα καταστήματα εστίασης της περιοχής.

Διαβάστε επίσης