Προβληματίζονται οι πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον Πυθαγόρα

 Προβληματίζονται οι πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον Πυθαγόρα

Την Δευτέρα 14 Σεπτέμβρη το σύνολο των πολιτιστικών συλλόγων που φιλοξενούνται και παρουσιάζουν δραστηριότητα στο κτίριο του Πυθαγόρα είχαν συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Απόστολο Μουμτσάκη.

Συζήτησαν την επαναλειτουργία του κτιρίου υπό την έννοια πραγματοποίησης προβών των πολλών χορευτικών ομάδων. Απόφαση δεν πάρθηκε.

Κρίθηκε σκόπιμο άπαντες να περιμένουν και να ξανασυναντηθούν για να αποφασίσουν στο τέλος του μήνα. Αυτό θα συμβεί για να εξελιχθούν λίγο τα πράγματα, να λειτουργήσουν τα σχολεία κτλ. Η κατάσταση μεταξύ των εκπροσώπων των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον Πυθαγόρα δεν είναι αισιόδοξη κι αυτό γιατί οι χώροι του πολιτιστικού κέντρου είναι μικροί και οι αποστάσεις στις πρόβες πρέπει να είναι συγκεκριμένες. Αυτές πρέπει να τηρηθούν απαραίτητα. Άρα οι χορευτές που θα κάνουν πρόβες δεν θα είναι πολλοί.  Από τη συζήτηση και τις δηλώσεις του Απόστολου Μουμτσάκη (χθες στο ράδιο Πρωινή) προκύπτει ότι όσοι σύλλογοι λειτουργούν στον Πυθαγόρα είναι σε μειονεκτική θέση σε σχέση με αυτούς τους συλλόγους που έχουν δικό τους χώρο. Συχνά ιδιόκτητο.

Ο κ. Απόστολος Μουτσάκης δήλωσε: « Την περασμένη Παρασκευή συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους όλων των συλλόγων και συζητήσαμε τα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται. Όλοι οι σύλλογοι πλήττονται. Δώσαμε νέο ραντεβού στις 28 Σεπτέμβρη. Έως τότε θα συνεδριάσουν οι διοικήσεις των συλλόγων και θα αποφασίσουν το τι θα κάνουν. Οικονομικά οι σύλλογοι δεν βγαίνουν. Κι αυτό ισχύει κι όσο υπάρχουν πρωτόκολλα πρόληψης της νόσου. Θα προτείνουμε για το ίδιο διάστημα να μην πληρώνουν το ενοίκιο των γραφείων που διατηρούν. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε παρέμβαση στο Υπουργείο ώστε οι σύλλογοι να στηριχθούν.  Σας θυμίζω ότι σε πολλούς συλλόγους τα μέλη που μετέχουν στις ομάδες κτλ είναι άνθρωποι άνω των 55 ετών. Άνθρωποι που προσέχουν περισσότερο για τον κορωνοϊό».

 

Διαβάστε επίσης