«Στο κτίριο πρώην ΕΟΚ χωρούν όλες οι δημοτικές υπηρεσίες»

 «Στο κτίριο πρώην ΕΟΚ χωρούν όλες οι δημοτικές υπηρεσίες»

Η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Δρακονάκη χειρίστηκε ως αντιδήμαρχος (μέχρι τον Αύγουστο του 2019) και τα θέματα λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών. Τους δημοτικούς διαθέσιμους χώρους και την προοπτική των μετακομίσεων αυτών. Σχολιάζει θετικά αυτό που γίνεται από την Τετάρτη (προχθές), την μετακόμιση δημοτικών υπηρεσιών στο κτίριο πρώην ΕΟΚ.

Για το θέμα είπε: « Δυστυχώς η φωτιά της περασμένης Κυριακής είναι το κίνητρο της μετακόμισης που γίνεται αυτό το διάστημα. Μετακόμιση της Τεχνικής υπηρεσίας. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές και στο ισόγειο(από την πλευρά της οδού Κ. Παλαιολόγου) αφού εκεί υπάρχουν χώροι που χρησιμοποιούν δημοτικές υπηρεσίες αλλά σε αυτούς πρέπει να εγκατασταθούν υπηρεσίες του Υπουργείου. Επί των ημερών μας οι δημοτικές υπηρεσίες έπρεπε να αποχωρίσουν. Δεν γνωρίζω αν με το Υπουργείο η νέα διοίκηση έκανε μια άλλη συνεννόηση ή και συμφωνία. Ευτυχώς έληξε μια εκκρεμότητα που καθυστερούσε το εκτελούμενο δημοτικό έργο στο υπόλοιπο του 1ου ορόφου και στον 2ο όροφο. Μεταφέρθηκε αλλού εντός του κτιρίου το αρχείο της Δ.Ο.Υ. Καβάλας. Στο κτίριο πρώην ΕΟΚ θα υπάρχει μελλοντικά όλη η καθημερινή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών. Σε αυτό χωρούν όλες οι δημοτικές υπηρεσίες».

Η κ. Δρακονάκη δίνει μεγάλη σημασία σε ένα ακόμη έργο συντήρησης ανακαίνισης κτλ, έργο που ωριμάζει κι αφορά το Δημαρχείο, το Δημαρχείο Β’ και την οικία Μούτουλα. Ιδιοκτησία – από δωρεά- του Δήμου Καβάλας. Η οποία είναι δίπλα (και πίσω) στα δύο κτίρια Δημαρχεία.

Σε ερώτηση για τις συνεργασίες διοίκησης και αντιπολίτευσης στο Δήμο Καβάλας μεταξύ άλλων είπε: « Ακούμε πολλά αυτό το διάστημα για συνεργασία και συνδιοίκηση. Πρώτα πρώτα πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα της συνύπαρξης. Σε όλα αυτά τα θέματα τον πρώτο λόγο έχει ο Θ. Μουριάδης. Ο οποίος πρέπει να παραδεχθεί που υπάρχουν- ως προς τη διοίκηση του- προβλήματα. Όλα αυτά τα περί συνεργασιών θα πρέπει να συζητηθούν και να λυθούν με χαρτί και μολύβι. Η διοίκηση χρειάζεται βοήθεια. Ο απολογισμός του πρώτου χρόνου της είναι φτωχός. Ο κ. Μουριάδης πρέπει να κάνει την πρόταση, την οποία θα συζητήσουμε. Όμως ο χρόνος περνά…».

Σε άλλη ερώτηση για τη διάδοχη κατάσταση στην «Ανάσα», αφού η κ. Τσανάκα αποχωρεί, η κ. Δρακονάκη σχολίασε: «Είναι νωρίς αν μιλούμε για διαδοχή και το μέλλον της παράταξης».

 

Διαβάστε επίσης