• 2 Μαΐου 2024,

Ο κόσμος στηρίζει το ΦΟΚ κι αυτός επανέρχεται με εκδηλώσεις- εκλογές

 Ο κόσμος στηρίζει το ΦΟΚ κι αυτός επανέρχεται με εκδηλώσεις- εκλογές

Το διήμερο Τετάρτη- Πέμπτη (χθες και προχθές) ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας επανήλθε με χαρά στην φυσιολογική του δραστηριότητα.

Ο λόγος και η αφορμή ήταν μια θρησκευτική γιορτή.

Της Αγίας Σοφίας- Πίστης- Αγάπης- Ελπίδας. Γιόρτασε στο όμορφο και περιποιημένο εκκλησάκι του, δίπλα στο εντευκτήριο του.

Στο βουνό, στο περιαστικό δάσος. Εκεί ειδικά την παραμονή της γιορτής υποδέχθηκε πολύ κόσμο. «Κι εμείς δεν περιμέναμε τόσο κόσμο» παραδέχθηκε ο πρόεδρος του ΦΟΚ Μπάμπης Χαϊνάς. Τόσο την Τετάρτη όσο και χθες το πρωί οι εκδηλώσεις έγιναν με την τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τον κορωνοϊό. Μεγάλες πινακίδες- επιγραφές υπήρχαν σε διάφορα σημεία πέριξ της εκκλησίας για την τήρηση των αποστάσεων. Ο ΦΟΚ με την εμπειρία των προηγούμενων ετών εξυπηρέτησε τους πολίτες ακόμη και για το χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων τους!

Όλα κύλησαν ομαλά κι οι εκπρόσωποι του συλλόγου πήραν θάρρος για τα επόμενα σχέδια τους. Πεζοπορικές εκδρομές στην περιοχή και βλέπουμε. Ανάλογα και με την εξέλιξη της νόσου.

Ταυτόχρονα ορίστηκε για τον επόμενο μήνα, τον Οκτώβρη, η διαδικασία των εκλογών που και σε αυτόν τον σύλλογο άργησε λόγω καραντίνας. Σε γενικές γραμμές ο Φυσιολατρικός Όμιλος προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των καταστάσεων. Θέλει να συνδυάσει την πρόληψη και προστασία από τη νόσο με όλα τα υπόλοιπα. Στην Πρωινή ο κ. Χαϊνάς δήλωσε: « Φέτος είναι μια άλλη γιορτή. Τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα. Δύσκολα για όλον τον κόσμο και όχι μόνο για μας. Εμείς έχοντας πίστη και ελπίδα γιορτάζουμε την Αγία Σοφία και τις θυγατέρες αυτής.

Ο κόσμος παραβρέθηκε. Κρατάμε αποστάσεις όσο μπορούμε. Θα τιμήσουμε την Αγία Σοφία. Θα κάνουμε και την έναρξη της φυσιολατρικής χρονιάς. Με εκδηλώσεις προς το παρόν τοπικές πεζοπορικές εκδρομές. Στα γύρω βουνά. Και στα χωριά μας που είναι πανέμορφα. Βλέποντας και κάνοντας. Πως θα πάνε τα πράγματα και πως θα ακολουθήσει ο κόσμος. Εμείς αυτές τις δύο μέρες δεν περιμέναμε τόσο κόσμο. Ήρθε πολύς. Νέοι και ηλικιωμένοι. Αυτό μας έδωσε πολύ χαρά και κουράγιο. Θέλω να πω και κάτι ακόμη. Επειδή ο σύλλογος δεν έκανε εκλογές, τις προγραμματίζουμε για τις 7 Οκτώβρη στα γραφεία μας. Αυτά θα είναι ανοιχτά όλη την ημέρα και χωρίς να υπάρξει πρόβλημα κοσμοσυρροής ή συνωστισμού. Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα».

 

Διαβάστε επίσης