• 19 Μαΐου 2024,

Σιμιτσής για Τσανάκα: Απέτυχε στην καθημερινότητα, δεν έκανε έργο

 Σιμιτσής για Τσανάκα: Απέτυχε στην καθημερινότητα, δεν έκανε έργο

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που ήταν η τελευταία όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε, αποκλειστικά και μόνο για θέματα του δήμου Καβάλας. Η τρέχουσα περίοδος είναι μεταβατική για τον Κωστή Σιμιτσή αφού είναι ήδη υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Όπως είχε ήδη προαναγγείλει, η συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου ήταν ένας αποχαιρετισμός στον Δήμο Καβάλας. Εξήγησε ότι σκοπεύει άμεσα να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της παράταξής του στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου η ομάδα να αποφασίσει για το νέο υπεύθυνο, που φαίνεται πως θα είναι ο Θόδωρος Μουριάδης.

Τα πρώτα λόγια του Κωστή Σιμιτσή ήταν οι ευχαριστίες του προς τα μέσα ενημέρωσης. Δήλωσε ότι την εποχή της διοικήσεώς του στο δήμο δέχθηκε ακόμη και την ακραία ή και άδικη κριτική των μέσων, διότι πίστευε ακράδαντα ότι ο κόσμος διαθέτει κρίση. Ο κ. Σιμιτσής μίλησε ειδικότερα για τη δεύτερη θητεία του, από το 2011 κι έπειτα, όπου παρατήρησε ότι άλλαξαν θεαματικά οι οικονομικές συνθήκες με μεγάλη περιστολή των δαπανών, τις οποίες ο ίδιος αποφάσισε και ειδικά στην κατηγορία των εκδηλώσεων.

Κάντε συγκρίσεις με το σήμερα, σημείωσε ο κ. Σιμιτσής, που θύμισε ότι επί των ημερών του οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις οργανώνονταν με προϋπολογισμό μόλις 26.000 ευρώ. Γενικότερα τόνισε ότι ο απολογισμός του 2011 – 2014 ήταν ένα «θύμα» των περικοπών δαπανών που έκανε. Παρά ταύτα, εκείνη τη χρονιά ενέταξε στο ΕΣΠΑ 47 έργα ενώ υλοποίησε πάνω από 15 ευρωπαϊκά προγράμματα.

Έργα που επί των ημερών του είχαν ωριμάσει, στη συνέχεια τα «έφαγε το μαύρο σκοτάδι», επεσήμανε ο κ. Σιμιτσής, κάτι που οφείλεται στην ανικανότητα της σημερινής διοίκησης. Κατηγόρησε την κ. Τσανάκα για έλλειψη προοπτικής, απουσία σχεδιασμού και έμπνευσης. Αυτά, υπογράμμισε ο Κωστής Σιμιτσής, είναι και το μεγαλύτερό της μειονέκτημα. Ταυτόχρονα, συμπλήρωσε ο πρώην δήμαρχος, η κ. Τσανάκα δεν αντιμετώπισε αποτελεσματικά την καθημερινότητα.

Ο πρώην δήμαρχος Καβάλας κάλεσε τους πολίτες να επισκεφθούν τις διαδικτυακές του σελίδες προκειμένου να θυμηθούν μέσω φωτογραφιών και συγκεκριμένων αναφορών τα έργα που εκτελέστηκαν επί των ημερών του και ειδικότερα εκείνα της δεύτερης θητείας του.

 

Διαβάστε επίσης