• 20 Απριλίου 2024,

Σοφία Ιωσηφίδου : “Εμπιστοσύνη στον ΟΚΑΚ, μπορώ και καλύτερα”

 Σοφία Ιωσηφίδου : “Εμπιστοσύνη στον ΟΚΑΚ, μπορώ και καλύτερα”

Για την πρόσφατη πολύ καλή της εμφάνιση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που έγινε στο ΣΕΦ αλλά και για τους στόχους που έχει στο ανοιχτό στίβο, μίλησε στους 93,7 η πρωταθλήτρια του ΟΚΑΚ Σοφία Ιωσηφίδου. Αναλυτικά η  συνέντευξη.

Ερώτηση: Πολύ καλό ξεκίνημα, περίμενες αυτές τις επιδόσεις;

Απάντηση: Πάντα είχα καλές εμφανίσεις στο κλειστό στίβο και μου αρέσει πολύ περισσότερο από το ανοιχτό στίβο.  Στα 60 μέτρα περίμενα μια καλύτερη επίδοση αλλά δεν έκανε καλή εκκίνηση, άργησα να φύγω.  Στα εμπόδια επίσης περίμενα κάτι καλύτερο. Είναι βέβαια κάτι καινούριο για μένα.  Αυτά που κάνουμε στην προπόνηση είναι δύσκολο να βγουν και στον αγώνα. Είναι διαφορετικό το κλίμα και η όλη κατάσταση.  Σίγουρα όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για το καλοκαίρι.

Στόχος μου και πέρσι ήταν να κάνω εμπόδια αλλά είχα ένα πρόβλημα στη μέση και το σταματήσαμε. Αν φέτος πάνε όλα καλά και δε μου βγει κάποιος τραυματισμός, θα συνεχίσω με τα εμπόδια και στο ανοιχτό στίβο. Δεν υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις στο κλειστό στίβο.   Παραμένω αθλήτρια του ΟΚΑΚ και φέτος  που με στηρίζει όπου και να βρίσκομαι όπως και τη Μαρία Ζαχαρούδη που είναι στη Θεσσαλονίκη.  Όλη η προπόνηση μου γίνεται στην Αθήνα.

Ερώτηση:  Πως ήταν το επίπεδο σε αυτό το Πανελλήνιο Κλειστό Στίβου;

Απάντηση: Ναι είχε πολλούς καλούς αθλητές που θα συμμετέχουν μάλιστα και στο Πανευρωπαϊκό της Γλασκόβης. Σίγουρα ήταν καλό το επίπεδο.

Ερώτηση: Τι στόχους έχεις βάλει για τον ανοιχτό στίβο;

Απάντηση: Θέλω να είμαι υγιής πρώτα απ` όλα.  Εδώ και 2 χρόνια ταλαιπωρούμε και ήταν αυτό που μου στέρησε από επιτυχίες.   Πιστεύω και θέλω να κατέβω  επιτέλους τα 12 δευτερόλεπτα στα 100 μέτρα.  Επίσης μια καλή εμφάνιση στα 100 εμπόδια. Δε θέλω να πω κάτι παραπάνω.  Δουλειά πρώτα απ` όλα. Η προπόνηση δείχνει ότι μπορώ να κατέβω τα 12 δευτερόλεπτα στα 100 μέτρα αλλά σίγουρα όταν έρχεται η ώρα, οι μέρες των αγώνων μου βγαίνουν κάποια προβλήματα λόγω της εντατικής προπόνησης. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Στο μυαλό μου είναι το πρόβλημα που έχω στη μέση και αυτό με επηρεάζει όταν έρχεται η ώρα των αγώνων.

Ερώτηση: Στην Καβάλα θα έρθεις για κάποιους αγώνες;

Απάντηση:  Θα τρέξω στα «Δαβιτζόγλεια» και σε κάποια διασυλλογικά πρωταθλήματα.  Θέλω να τιμήσω και πάλι τον ΟΚΑΚ.  Δεν υπάρχει λόγος να φύγω εγώ αλλά και η Μαρία Ζαχαρούδη. Υπάρχει ένα υπέροχο κλίμα και ο σύλλογος μας προσφέρει ότι θέλουμε.  Είμαστε μια οικογένεια.

Θεωρώ ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στον ΟΚΑΚ και έχω πάρει γερές βάσεις και εγώ. Αυτό άλλωστε το βλέπει και η προπονήτρια μου εδώ στην Αθήνα.   Κυρίως στα βάρη που κάνουμε.  Υπάρχει μεγάλη όρεξη στον ΟΚΑΚ και το κυριότερο υπάρχει σπουδαίο προπονητικό τιμ.  Εύχομαι σε όλους πρώτα απ` όλα  υγεία, από εκεί ξεκινάνε τα πάντα.

 

Διαβάστε επίσης