• 21 Μαΐου 2024,

“Σοφία”,“Τηλέμαχος”,“Υπατία”,“Φοίβος” και οι Αλκυονίδες ημέρες ΑΦΑΝΤΕΣ !!!

 “Σοφία”,“Τηλέμαχος”,“Υπατία”,“Φοίβος”  και οι Αλκυονίδες ημέρες  ΑΦΑΝΤΕΣ !!!

Έντάξει ρε παιδιά με το καιρικό φαινόμενο “Σοφία” , εντάξει με τον “Τηλέμαχο” που ήρθε στα καπάκια μετά την “Σοφία” ,εντάξει με την “Υπατία” που μας γέμισε με χιόνι τις αυλές των σπιτιών μας , εντάξει με τον “Φοίβο” που είναι σε πλήρη εξέλιξη με έντονες βροχοπτώσεις και νοτιάδες αλλά με τις Αλκυονίδες ημέρες που έρχονται πάντα μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του Γενάρη και φέτος είναι άφαντες έχουν οι επιστήμονες να μας δώσουν κάποια απάντηση;

Κανονικά μετά και τον “Φοίβο” θα έπρεπε να απολαύσουμε έστω και για μικρότερο διάστημα τις Αλκυονίδες που παραδοσιακά αποτελούν και το λεγόμενο μικρό καλοκαιράκι μέσα στο καταχείμωνο.

Μόνο που φέτος φαίνεται οτι οι Αλκυονίδες άλλαξαν δρομολόγιο και δεν θα περάσουν καθόλου απο την χώρα μας εκτός και αν χάθηκαν κάπου μεταξύ “Σοφίας” και “Τηλέμαχου”.

Αλλιώς που είναι ;

Και να έχετε υπόψη σας οτι οι Αλκυονίδες ή έρχονται ή δεν έρχονται.

Δεν υπάρχει αναβολή της άφιξης τους αλλά ματαίωση !

Αν δεν έρθουν μέχρι τέλος του μήνα που δεν φαίνεται δεν θα έρθουν καθόλου.

Απογοητευμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς γιατί δεν μπόρεσε να κοντράρει τον Ναδάλ και τουλάχιστον να δυσκολέψει την νίκη του.

“Δεν έφτασα ούτε καν κοντά στη νίκη” δήλωσε με νόημα στο τέλος της αναμέτρησης ο έλληνας πρωταθλητής που όμως είναι αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά προκειμένου κάποια μέρα να κερδίσει τον Ναδάλ που είναι ψηλοτούμπανο.

Έχει κάτι χέρια σαν ρόπαλα είναι.

Είναι πολύ δυνατός παίκτης και δύσκολα θα έχανε απο τον δικό μας που θα έπρεπε αν μπορούσε να κυνηγήσει κάθε μπαλιά προκειμένου να τραβήξει σε χρονική διάρκεια το παιχνίδι μήπως και κουράσει τον κατά 10 έτη μεγαλύτερο του Ναδάλ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Τσιτσιπάς έχει τα προσόντα να πατήσει στην κορυφή του αθλήματος αφού έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά του για να παίζει τένις.

Είναι αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά και να το πετύχει.

Μπράβο για όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.

 

Στον φόβο επεισοδίων λόγω της ψήφισης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της συμφωνίας των Πρεσπών τα ΑΤΜ της Εθνικής σε Βενιζέλου και πλατεία είναι κλειστά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μαζεύεται όλος ο κόσμος που θέλει να εξυπηρετηθεί στο ΑΤΜ της Δημοτικής Αγοράς.

Είναι η γνωστή τακτική που ακολουθείτε κατά κόρον στην Ελλάδα πονάει κεφάλι , κόβεις κεφάλι !

 

Έστω και καθυστερημένα χρόνια πολλά στον Γρηγόρη και την Γρηγορία για την ονομαστική τους εορτή χθες Παρασκευή.

Όπως λέει και μία σοφή παροιμία κάλιο αργά παρά ποτέ.

 

Εντάξει απο το δρόμο του Παληού μαζεύτηκαν τα δέντρα που έπεσαν προχθές αλλά ορισμένα κλαδιά τραβήχτηκαν στο πεζοδρόμιο και δυστυχώς μείνανε εκεί με αποτέλεσμα οι πεζοί στο συγκεκριμένο σημείο να χρειάζεται να πετάξουν.

Ας στείλει ο Δήμος ένα αυτοκίνητο να τα μαζέψει.

 

Ο Τσιτσιπάς έχασε απο τον Ναδάλ γιατί ο Ισπανός βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα ενώ αντίθετα ο Τσιτσιπάς ήταν μέτριος.

Οχι οτι θα μπορούσε εύκολα να τον κερδίσει ο έλληνας πρωταθλητής αλλά τουλάχιστον θα το παλεύε περισσότερο και θα έφτανε πιο κοντά όπως και ο ίδιος είπε μετά το τέλος του αγώνα.

Πάντως ο Ναδάλ αν είδατε τον αγώνα είναι δικαιολογημένα μεταξύ των κορυφαίων και σίγουρα είναι καλύτερος του Φέντερερ.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλή σας ημέρα και απο εβδομάδα λιγότερο νερό.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης