Σωλήνες φυσικού αερίου (και) στο Περιγιάλι!

 Σωλήνες φυσικού αερίου (και) στο Περιγιάλι!

Τις προηγούμενες ημέρες το έργο της κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου ήρθε ακόμη πιο κοντά στην Καβάλα. Ήρθε το Περιγιάλι.

Οι σωλήνες απλώθηκαν κατά μήκος και στην άκρη του δρόμου (φωτογραφία) πλάι από τα δημοτικά κοιμητήρια με κατεύθυνση το εσωτερικό του Περιγιαλίου. Πρόκειται για το δεύτερο έργο, αυτό των διακλαδώσεων εντός της πόλης. Επιβεβαιώνεται πλήρως η αισιοδοξία της ΔΕΔΑ για εκτέλεση και των δύο έργων. Του βασικού αγωγού από το Χαλκερό έως τα Δημοτικά Κοιμητήρια και του εσωτερικού δικτύου. Από τα Δημοτικά Κοιμητήρια στο εσωτερικό της συνοικίας του Περιγιαλίου.

Την εξέλιξη έναρξης και του δεύτερου έργου επιβεβαιώνει με δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γάκης. Για το έργο συνολικά και τα δύο σε εξέλιξη έργα είπε:

«Είναι κάτι που έπρεπε να γίνει. Έπρεπε να έχουμε φυσικό αέριο. Από την Περιφέρεια μας διέρχονται αγωγοί αλλά τόσο καιρό δεν είχαμε αέριο. Δεν είχαμε πρόσβαση σε αυτήν την μορφή ενέργειας. Ξεκίνησε όντως το έργο από το Χαλκερό. Κατασκευάζεται ο αγωγός που θα φθάσει στην πόλη. Ο αγωγός αυτός θα μεταφέρει το αέριο στην πόλη. Ταυτόχρονα, έχω μιλήσει ήδη με τον επικεφαλής της ΔΕΔΑ κ. Τσάκα, θα αρχίσει να κατασκευάζεται το δίκτυο εντός της πόλης.

Παράλληλα με το έργο από το Χαλκέρο. Το αργότερο όπως μου είπαν είναι εντός της Άνοιξης να αρχίσει η κατασκευή δικτύου και εντός της πόλης. Τα δύο έργα που ουσιαστικά είναι ξεχωριστά, θα γίνονται παράλληλα. Είναι δύο χωριστά κομμάτια του ίδιου αγωγού. Ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε χρόνο και όσο πιο γρήγορα γίνεται να είναι δυνατή η προμήθεια του φυσικού αερίου. Ευελπιστούμε ότι εντός του 2022 θα έχουν γίνει και οι πρώτες συνδέσεις. Αυτή είναι κοινή επιδίωξη. Δική μας και της εταιρίας. Έτσι ώστε να υπάρξουν ορατά τα αποτελέσματα του μεγάλου αυτού έργου». 

Τις προηγούμενες ημέρες η ΔΕΔΑ ανακοίνωσε ένα ακόμη έργο της. Στην Ήπειρο.

Με την ευκαιρία περιέγραψε τα υφιστάμενα. Στην ΑΜΘ:

«Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 της ΔΕΔΑ. Στις 29 & 30 Δεκεμβρίου 2021 δημοπρατήθηκαν τα έργα για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε 4 πόλεις της Περιφέρειας Ηπείρου –τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα– συνολικού ύψους 29,1 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Οι πόλεις αυτές θα τροφοδοτηθούν με την τεχνολογία του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) μικρής κλίμακας, την οποία η ΔΕΔΑ εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2022 και θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2025.

Εν τω μεταξύ, η υλοποίηση των μεγάλων έργων της ΔΕΔΑ συνεχίζεται απρόσκοπτα σε άλλες πόλεις της χώρας. Ενδεικτικά, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Κομοτηνή, την Ξάνθη, τη Δράμα, την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, όπου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι πρώτες συνδέσεις καταναλωτών, ενώ το επόμενο 15πενθήμερο θα ξεκινήσει το έργο στην Ορεστιάδα».

Διαβάστε επίσης