• 21 Μαΐου 2024,

Σωματείο Εργαζομένων στην Καβάλα Oil Α.Ε. «Το Βαρέλι»: “Στο τέλος η αλήθεια νικά πάντοτε το ψέμα!”

 Σωματείο Εργαζομένων στην Καβάλα Oil Α.Ε. «Το Βαρέλι»: “Στο τέλος η αλήθεια νικά πάντοτε το ψέμα!”

Φωτογραφία αρχείου

Έπειτα από μια σκληρή νομική μάχη και με την εμπνευσμένη υπεράσπιση του συνηγόρου υπεράσπισης μας κ. Χρυσόστομου Βελάκη το εις βάρος των εργαζομένων κατηγορητήριο που υποστήριξε η εταιρία Εnergean και τα στελέχη της, με την εκδοθείσα ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Kαβάλας κατέρρευσε για τους εργαζόμενους στο σύνολό του και συντριπτικά ουσιαστικά για το μέγιστο μέρος αυτού.

Από τους 146 κατηγορουμένους εργαζομένους αθωώθηκαν και κρίθηκαν αθώοι και για τις 11 κατηγορίες που αποτελούσαν το σύνολο των κατηγοριών οι 136 κατηγορούμενοι, ενώ μόλις για μια επουσιώδη ουσιαστικά κατηγορία (άρνηση εισόδου στις εγκαταστάσεις) κρίθηκαν ένοχοι οι 9 κατηγορούμενοι, οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι για τις υπόλοιπες 10 από τις 11 κατηγορίες και ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τις τρεις από τις 11 κατηγορίες και αθώος για τις οκτώ από τις 11 κατηγορίες, θεωρώντας ενόψει των στοιχείων της αποδεικτικής διαδικασίας την δικαίωσή τους στον δεύτερο βαθμό απόλυτα βέβαιη.

Η συγκλονιστική ανατροπή, από την εκδοθείσα ομόφωνη αθωωτική απόφαση του ποινικού δικαστηρίου ενός βαρύτατου κατηγορητηρίου που με ψεύτικους ισχυρισμούς υποστήριξε εις βάρος των εργαζομένων η εταιρία Εnergean και τα στελέχη της, συνιστά την απόλυτη δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων και των ιδανικών που οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους υποστήριξαν.

Στο τέλος η αλήθεια νικά πάντοτε το ψέμα!

Αισθανόμαστε από αυτή τη θέση την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τον συνήγορο υπεράσπισης μας κ. Χρυσόστομο Βελάκη χωρίς την ύπαρξη του οποίου στο πλευρό μας το συγκεκριμένο αθωωτικό αποτέλεσμα θα ήταν αδύνατον να επιτευχθεί από την εκδοθείσα ομόφωνη αθωωτική απόφαση του ποινικού δικαστηρίου.

«ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ»

για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Μ. Κελαϊδάκης                                                               Στ. Τσάγκας

Διαβάστε επίσης