Σωματείο Πετρελαίων: «Απαραίτητο το φυσικό αέριο στις χερσαίες εγκαταστάσεις»

 Σωματείο Πετρελαίων: «Απαραίτητο το φυσικό αέριο στις χερσαίες εγκαταστάσεις»

Χωρίς καμία αλλαγή και καμία επικοινωνία μεταξύ σωματείου και εταιρίας παραμένει η κατάσταση στα Πετρέλαια.

Χθες η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ενδεχόμενο δολιοφθοράς στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις του Πρίνου. Η εταιρία επιμένει στον ισχυρισμό της, σύμφωνα με τον οποίο οι χερσαίες εγκαταστάσεις τελούν υπό κατάληψη.

Το σωματείο δια του προέδρου Μανώλη Κελαϊδάκη έκανε λόγο για «… εξαφάνιση της εταιρίας» και δική της απόφαση διακοπής κάθε διαλόγου.

Ο κ. Κελαϊδάκης δήλωσε ότι στις εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης υπάρχει καθεστώς υπολειτουργίας. «Διαχειριζόμαστε την κατάσταση κατάλληλα και με εμπειρία», πρόσθεσε. Επί της άποψης ότι οι εγκαταστάσεις τελούν υπό κατάληψη απάντησε αρνητικά.

«Συνεχίζουμε την περιφρούρηση ασφαλούς λειτουργίας. Δεν υπάρχει κατάληψη», τόνισε. Είπε μάλιστα ότι στελέχη της εταιρίας έμπαιναν και μπαίνουν στις εγκαταστάσεις «… αν και κάποιοι με εντολή της εταιρίας δεν έρχονται», υποστήριξε. Τρία άτομα – στελέχη δεν μπορούν να μπουν αφού κατά τον κ. Κελαϊδάκη «… κινήθηκαν εναντίον των ζωών μας».

Επειδή ωστόσο οι εγκαταστάσεις είναι γεμάτες πετρέλαιο και υδρόθειο, ο κ. Κελαϊδάκης τόνισε ότι «… σε λίγες επόμενες μέρες θα πρέπει να δοθεί φυσικό αέριο για να γίνει επεξεργασία και να έχουμε πετρέλαιο και υδρόθειο με ασφάλεια στις δεξαμενές». Συμπλήρωσε ότι «… η παροχή φυσικού αερίου είναι εγγύηση στα θέματα ασφαλείας».

Διαβάστε επίσης