Η ευχάριστη έκπληξη του 1ου ΓΕΛ Καβάλας στο Κυριακάτικο Βήμα

 Η ευχάριστη έκπληξη του 1ου ΓΕΛ Καβάλας στο Κυριακάτικο Βήμα

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε την Κυριακή τους Καβαλιώτες αναγνώστες της εφημερίδας «Το Βήμα».

Ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Καβάλα γραμμένο από μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Γενικού Λυκείου της πόλης (σχολείο στην περιοχή της Χωράφας). Οι εκπρόσωποι του σχολείου κλήθηκαν από την εφημερίδα να ετοιμάσουν την ύλη σχετικά με το σχολείο και την πόλης τους κι ανταποκρίθηκαν αμέσως.

Εισαγωγικά υπήρχε το κείμενο της διευθύντριας του σχολείου κ. Σιδηροπούλου. Ειδικά για την έκδοση –στο εξώφυλλο- ξεχώριζε η μεγάλη ζωγραφιά του Παλαιού Υδραγωγείου (Καμάρες)και της ίδιας περιοχής. Έργο του εικαστικού Νίκου Γιαμπάνη.

Τα υπόλοιπα κείμενα του αφιερώματος είχαν πολλά και διάφορα θέματα. Συνέντευξη με απόφοιτη του σχολείου, την νέα φοιτήτρια Ελένη Ελευθεριάδου, αφιέρωμα στο σκάκι. Συνέντευξη με την Σταυρούλα Τσολακίδου. Κείμενα τουριστικού περιεχομένου για όλο το Νομό Καβάλας. Ιστορικό κείμενο για τους Φιλίππους και συνεντεύξεις.

Στους μικρούς δημοσιογράφους του σχολείου μίλησαν για τον κορωνοϊό ο γιατρός του Κ.Υ. Καβάλας Γιώργος Ηλιόπουλος και ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αχιλλέας Γερόπουλος. Υπήρχε επίσης κείμενο για την Καβάλα του Καπνού, κείμενο για την επανάσταση του 1821, τη σχέση της πόλης με την αλιεία κτλ.

Όλα αυτά τα κείμενα συνοδεύονταν από πολλές πρωτότυπες φωτογραφίες αλλά και φωτογραφίες αρχείου. Η σελιδοποίηση και η γενικότερη παρουσίαση της Καβάλας στο συγκεκριμένο ένθετο ήταν άριστη. Καλή δουλειά που έκανε η κυριακάτικη εφημερίδα. Οι δε αναγνώστες των κειμένων έσπευσαν να σχολιάσουν θετικά, να συγχαρούν τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς.

Τελικά ο στόχος που επιτεύχθηκε με όλη αυτήν την προσπάθεια ήταν πολλαπλός. Προβλήθηκε το σχολείο. Οι μαθητές του και οι εκπαιδευτικοί του. Προβλήθηκε η ετοιμότητα και η προθυμία ειδικά των μαθητών να γνωρίζουν πράγματα για τον τόπο που γεννήθηκαν και ζουν, να μπορούν να μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε έναν αναγνώστη μιας κυριακάτικης εφημερίδας που κυκλοφορεί παντού στην Ελλάδα. Η παρουσίαση στις ίδιες σελίδες πολλών πτυχών από το χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο της πόλης.

Για την ένθεση συνεργάστηκαν οι μαθητές:

Βαλσαμίδης Νικόλαος, Γερόπουλος Αλέξανδρος, Ηλιόπουλος Δημήτρης, Μαρίνοβ Δημήτρης, Μπεζάς Γιώργος, Λιούλιου Άννα, Βαρελίδου Κατερίνα, Στιμπίρη Μαρίνα, Σουλόγλου Στέλιος, Γεωργιάδου Μάρα, Ελένη Ελευθεριάδου, Ηρακλής Γούσης, Μιχάλης Κιάκος, Μάριος Βαφειάδης, Δήμητρα Καλοπίση, Ελισσάβετ Κέλη, Γεωργία Τσαουσάκη, Γεώργιος Κελγιώργης, Ευγενία Κατιρτζή, Κέλλυ Κουτσίδου, Αχράζογλου Έλλη, Στεφανίδου Άννα, Γιάννης Καραχατζής, Κάνε Αγγελική, Κουτσίκ Βασίλογλου Νικολέττα, Μαρία Ψωμοπούλου, Αλεξάνδρα Νικόλα, Κατερίνα Φραγγοπούλου, Ελπίδα Σιδηροπούλου, Πασχαλίδου Ιωάννα, Κωνσταντινίδου Κατερίνα, Φραγγούλη Παναγιώτα, Πολυζωνά Βασιλική, Τσίπου Σοφία, Νικολάου Ξανθίππη, Γεωργιάδου Μάρα, Ανδρεαδάκης Ιωάννης, Αντωνίου Κωνσταντίνα, Ασλανίδου Ελένη, Βαγιάνη Ραφαέλα, Βασιάνας Αθανάσιος, Βασιλικός Γεώργιος, Βλαχάκη Ευφροσύνη, Γιαβρόγλου Καρυοφυλλιά- Χρυσοβαλάντω, Γκατζόνοβ Ατανάς, Γράσου Στυλιανή, Διπλάρη Κυριακή-Λυδία, Εντελάτζε Νικόλαος, Ιωακειμίδης Βασίλειος, Καβούκη Αναστασία, Καζανίδης Νικόλαος, Κλέβερ Χριστίνα-Αικατερίνη, Κοπανάκης Αλέξανδρος, Λαδοπούλου Μαρία, Λέσι Μάριο, Σαραφούδης-Χατζηγεωργίου Ορέστης, Κουτσουμπέλης Θανάσης

Και οι εκπαιδευτικοί:

Βλάχου Ευαγγελία, Γκάγκου Θεοδώρα, Μάρτου Όλγα, Ναλμπάντη Στέλλα, Νικολάου Δέσποινα, Ολυμπίου Άσπα, Παλλάδα Ευαγγελία, Παυλίδου Όλγα, Σιδηροπούλου Μάλαμα, Φιλιππίδου Φωτεινή, Φιλιππίδου Σοφία

Διαβάστε επίσης