Σώθηκε η ζωή πολίτη στο Κ.Υ. Πρίνου

 Σώθηκε η ζωή πολίτη στο Κ.Υ. Πρίνου

Με ανάρτηση του ο διευθυντής του Κ.Υ. Πρίνου Θωμάς Αγγελόπουλος περιγράφει πρόσφατη περιπέτεια ασθενούς, η ζωή του οποίου σώθηκε στη Θάσο. Ο κ. Αγγελόπουλος σημειώνει ειδικότερα:

“Για άλλη μία φορά οι συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες στο Κ.Υ.ΠΡΙΝΟΥ έσωσαν τη ζωή ενός συμπολίτη μας, που είχε μεταφερθεί με οξύ κατώτερο έμφραγμα και υπέστη καρδιακή ανακοπή στο χώρο του Κ.Υ.Π.

Η υποδειγματική εφαρμογή του πρωτοκόλλου εξειδικευμένης καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης επανέφερε στη ζωή τον πάσχοντα συμπολίτη μας. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο Ιατρικό προσωπικό εφημερίας με υπεύθυνη την Επιμ. Α΄ Μαρία Μαλλιαρού και τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου Γιάννη Αποστόλου-Νίκο Αποστόλου-Νίκο Αθανασιάδη όσο και στην ομάδα διασωστών του ΕΚΑΒ (απογευματινής και νυχτερινής βάρδιας) Χαιδευτό Αθανάσιο, Πετρόπουλο Ευστράτιο, Kουρλιά Χρήστο, Κάτζαλη Χαρίκλεια και τις νοσηλεύτριες XηΕμμανουήλ Σοφία, Γεωργιάδου Στέλλα και Παπαδοπούλου Βασιλεία.

Μετά την ανάνηψη του ασθενούς ξεκίνησε η διαδικασία διακομιδής με το ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού Καβάλας λόγω ΕΛΛΕΙΨΗΣ πλοίου σε ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ.  Υπήρξε μια μικρή εμπλοκή λόγω προσωρινής βλάβης στο σκάφος. Σε τηλεφωνική επαφή που είχα με τον κ Ιωάννη Μητσόπουλο ανταποκρίθηκε άμεσα και προθυμοποιήθηκε να φέρει το πλοίο ΑΝΑΞ από την Κεραμωτή για να διεκπεραιωθεί η διακομιδή.

Ανάλογο ενδιαφέρον υπήρξε και από εκπρόσωπο της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΘ σε τηλεφωνική μας επικοινωνία. Τελικά η διακομιδή συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με το σκάφος του Λιμενικού και ο ασθενής νοσηλεύεται σταθερός στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας. Δεν υπήρξε η δυνατότητα επιστροφής των δύο γιατρών εφημερίας , που συνόδευσαν τη διακομιδή με αποτέλεσμα να παραμείνει μόνο ένας γιατρός στο Κ.Υ.Π.

Παρότι το αποτέλεσμα υπήρξε ευτυχές αναδείχτηκε για μία ακόμη φορά το μεγάλο έλλειμμα έλλειψης πλοίου σε επιφυλακή σε συχνότητα 1-2 φορές τη βδομάδα. Πρέπει να γίνουν όλες οι θεσμικές ενέργειες για να επιλυθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Διαφορετικά είναι θέμα χρόνου να μας συμβεί κάτι ιδιαίτερα δυσάρεστο”.

Διαβάστε επίσης