Σωτήρης Ιωαννίδης: Διαβούλευση για τον κανονισμό λαϊκών αγορών

 Σωτήρης Ιωαννίδης: Διαβούλευση για τον κανονισμό λαϊκών αγορών

Σε φάση διαβουλεύσεως έχει εισέλθει ο κανονισμός λειτουργίας των λαϊκών αγορών του δήμου Καβάλας και ο πρόεδρος των μικροπωλητών Σωτήρης Ιωαννίδης μας εξήγησε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ότι ο σύλλογος κατά το παρελθόν είχε καταθέσει τις προτάσεις του προς τη διοίκηση του δήμου. Ο κ. Ιωαννίδης διευκρίνισε ότι οι προτάσεις αφορούν κατά κύριο λόγο στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών και λιγότερο στην εξυπηρέτηση των επαγγελματιών. Εάν οι καταναλωτές δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στις λαϊκές αγορές αυτονόητα δε θα εργαστούν και οι μικροπωλητές.

Μια σημαντική λεπτομέρεια για παράδειγμα της εύκολης πρόσβασης των καταναλωτών είναι η γρήγορη εξεύρεση θέσεως στάθμευσης, προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους με άνεση. Επίσης, οι μικροπωλητές επιθυμούν την οργανωμένη λειτουργία μιας λαϊκής αγοράς όπου θα υπάρχουν ομοιόμορφοι πάγκοι, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο εξωτερικό. Δυστυχώς, το μέτρο είναι ανέφικτο για τη λαϊκή αγορά της Καβάλας, αφού ο χώρος του πάρκινγκ χρησιμοποιείται και για άλλους λόγους. Βεβαίως, υπάρχουν τομείς όπου αναλόγως με τα προϊόντα τοποθετούνται και οι αντίστοιχοι πάγκοι όπου πωλούν οι παραγωγοί, οι μανάβηδες, οι έμποροι βιοτεχνικών ειδών.

Την τάξη στη λειτουργία των λαϊκών αγορών μόνο το ίδιο το σωματείο μπορεί να την επιβάλλει, ξεκαθάρισε ο Σωτήρης Ιωαννίδης, συμπληρώνοντας ότι τρεις υπάλληλοι ασφαλείας έχουν προσληφθεί για το συγκεκριμένο λόγο. Εάν δεν υπήρχαν οι υπάλληλοι ασφαλείας τότε θα επικρατούσε κομφούζιο ειδικά στη λαϊκή της Καβάλας. Έχοντας επισκεφθεί πολλές λαϊκές αγορές της βόρειας Ελλάδας, ο πρόεδρος είναι σε θέση να αποφανθεί ότι εκείνες της Καβάλας είναι από τις πλέον οργανωμένες και κυρίως νόμιμες.

Οι φετινές εορταστικές ημερομηνίες βολεύουν τους μικροπωλητές στη λειτουργία των λαϊκών αγορών κι άρα μία μόνο ημέρα θα απαιτηθεί διαφοροποίηση στην αγορά της Θάσου. Εκεί η λαϊκή πραγματοποιείται Δευτέρα ωστόσο στις 26 Δεκεμβρίου θα εορτάζεται η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, έτσι η λαϊκή θα λειτουργήσει νωρίτερα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου.

 

*

Διαβάστε επίσης