Γιάννης Παναγιωτίδης: Για το «πανηγυράκι» της έκθεσης «Θράκη»

 Γιάννης Παναγιωτίδης: Για το «πανηγυράκι» της έκθεσης «Θράκη»

Ύστερα από την μακροχρόνια εμπειρία σε επίπεδο οργάνωσης εκθέσεων, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Παναγιωτίδης ρωτήθηκε από το ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ σχετικά με την εντύπωση που του δημιούργησε η φετινή 24η «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016» που διήρκησε από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου. Ο κ. Παναγιωτίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση γίνεται απλά για να επαναλαμβάνεται αφού δεν έχει αντικείμενο. Εάν μάλιστα η διοργάνωση δεν τελούσε υπό την αιγίδα της ΔΕΘ δεν αποκλείεται να είχε παύσει η επανάληψή της.

Γενικότερη ήταν η διαπίστωση πως επρόκειτο απλά και μόνο για ένα πανηγύρι. Στήριξη της έκθεσης από τις ντόπιες επιχειρήσεις δε διαπίστωσα, αφού τα περισσότερα περίπτερα ανήκαν στο δημόσιο και τα υπόλοιπα αφορούσαν στη λιανική πώληση. Ούτε όμως εμπορική θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω με περίπτερα όπου πωλούνταν για παράδειγμα ξηροί καρποί και κομπολόγια. Στον εκθεσιακό χώρο περίπτερα διέθεταν όλα τα επιμελητήρια. Εμείς εκθέσαμε στο περίπτερο μας προϊόντα μεγάλων τοπικών βιοτεχνιών, όπως κουραμπιέδες και κρασιά. Να αναφέρω ενδεικτικά ότι το απόγευμα της Παρασκευής δεν υπήρχε καθόλου κόσμος στον εκθεσιακό χώρο, έστω κι αν στους χαιρετισμούς αναφέρεται ως το μεγάλο γεγονός της περιφέρειας ΑΜΘ.

Προ 4 – 5 ετών, ο φορέας διοργάνωσης της συγκεκριμένης έκθεσης είχε ζητήσει τη συνδρομή των επιμελητηρίων κι έτσι είχα παραβρεθεί σε κάποιες συσκέψεις. Όσα είχα ακούσει λοιπόν ήταν πραγματικά παιδιάστικα και λέγονταν από άτομα που κυριολεκτικά δεν είχαν ιδέα για μια εκθεσιακή διοργάνωση. Ούτε κι εμείς έχουμε τις εξειδικευμένες γνώσεις γι’ αυτό και απευθυνόμαστε στους ειδικούς. Αν μη τι άλλο όμως προσπαθούμε. Πιστεύω ότι οι διοργανωτές θα πρέπει να επανεξετάσουν τα δεδομένα του θεσμού, ή τουλάχιστον ας μην την ονομάζουν έκθεση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κι ας μην τη χαρακτηρίζουν ως πανελλήνια».

Διαβάστε επίσης