• 25 Απριλίου 2024,

Σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στο Δημοτικό Ωδείο

 Σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στο Δημοτικό Ωδείο

Το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδρίασε στο Δημαρχείο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Αποδείχθηκε ότι τα δυσκολότερα και περισσότερο συζητήσιμα θέματα ήταν αυτά που έχουν σχέση με την οικονομική κατάσταση του Δημοτικού Ωδείου. Τα προβλήματα που τέθηκαν υπόψη των μελών της επιτροπής και του Δημάρχου (αυτό έγινε από αρμόδια υπάλληλο του Δημοτικού Ωδείου) φάνηκε να προκαλούν προβληματισμό στα μέλη της οικονομικής επιτροπής, με αποκορύφωμα την άποψη που διατύπωσε ο δήμαρχος ο Θόδωρος Μουριάδης. Είπε ότι ο Δήμος Καβάλας -εννοώντας και το δημοτικό συμβούλιο- θα πρέπει να σκεφτεί ξανά τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου ως ξεχωριστό Νομικό Πρόσωπο. Συμπλήρωσε επίσης ότι ή θα πρέπει να αποφασιστεί ότι θα επιχορηγείται το δημοτικό ωδείο με 200.000 ευρώ το έτος ή θα πρέπει να καταργηθεί και οι υπηρεσίες που παρέχονται να επανέλθουν στο δΔμο Καβάλας. Να συνεχίσει να λειτουργεί με ένα άλλο καθεστώς. Περίπου ως δημοτική υπηρεσία.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την οικονομική κατάσταση του Δημοτικού Ωδείου έδειξε και δείχνει ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κουνάκος. Η υπάλληλος που μίλησε για τη σημερινή κατάσταση του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας έκανε λόγο για μεγάλη έλλειψη ρευστότητας καθώς όπως είπε από την αρχή του έτους έχουν πληρωθεί ελάχιστα τιμολόγια προμηθευτών και μόνο αυτά τα έξοδα που ήταν απαραίτητα και επείγοντα. Χρειαζόμαστε χρήματα, δεν έχουμε ακόμη και για τους μισθούς των καθηγητών του μήνα Νοέμβρη, είπε η υπηρεσιακή παράγοντας. Η οποία τόνισε ότι για να ξεπεραστεί το ζήτημα πρέπει να υπάρξει μία γενναία επιχορήγηση του Δήμου Καβάλας προς το δημοτικό ωδείο. Πρότεινε επίσης και την αύξηση των διδάκτρων. Πρόταση επί της οποίας δεν υπήρξε καμία συζήτηση και αντίδραση από τα μέλη της Επιτροπής.

Η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που άρχισε 30 λεπτά αργότερα από την προκαθορισμένη ώρα, περιελάμβανε παρατηρήσεις του Κώστα Κουνάκου για την ανάρτηση και προβολή αποφάσεων (δημοτικού συμβουλίου και επιτροπών) στην ιστοσελίδα του Δήμου. Ο Γιώργος Μιχαηλίδης απάντησε ότι προετοιμάζεται η συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία που αναλαμβάνει όλη τη διαχείριση του υλικού προκειμένου να είναι εύκολα προσβάσιμη σε κάθε πολίτη. Πριν από την ημερήσια διάταξη συζητήθηκε η εξέλιξη του διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για το Δήμο Καβάλας του έτους 2020. Προσωρινοί ανάδοχοι είναι α) στα καύσιμα η εταιρεία Σαμέρκα και β) για τα λιπαντικά εταιρεία από την Κομοτηνή. Ο εξοπλισμός έξι παιδικών χαρών προχωρά κανονικά με οριστικούς αναδόχους έστω κι αν για τον φωτισμό των παιδικών χαρών δεν υπήρξε κανένας ιδιώτης που κατέθεσε προσφορά. Η κυρία Δρακονάκη ζήτησε η διαδικασία για τον εξοπλισμό των παιδικών χαρών να εξελίσσεται παράλληλα με τα έργα στις ίδιες παιδικές χαρές. Εκεί δηλαδή όπου θα εγκατασταθεί  ο εξοπλισμός. Έλαβε σχετική διαβεβαίωση. Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης  ξεχώρισε η στήριξη του Δήμου Καβάλας σε συμπολίτη, του οποίου πρόσφατα η κατοικία υπέστη σοβαρές ζημιές από φωτιά. Θα του δοθεί επίδομα όπως  προβλέπεται, ενώ ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης είπε ότι ο συγκεκριμένος συμπολίτης θα επιδιωχθεί να στηριχθεί γενικώς από τον Δήμο Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης